Växer. Essingeskolan beräknas kunna ta emot 50 fler elever efter ombyggnad. Foto: Ylva Bergman

Förskola och skolor på Essingen byggs ut

Staden vill bygga ut en förskola och två skolor på Stora Essingen. Totalt blir det en ökning med 206 elevplatser och arbetet beräknas vara klart 2022-2023.

  • Publicerad 10:09, 5 feb 2018

Det är Essingeskolan, Lycée Francais och förskolan Galaxen som planeras bli större. Essingeskolan är en F-6-skola som beräknas kunna ta emot 50 fler elever. Lycée Français kommer efter ombyggnaden att kunna ta emot 840 jämfört med dagens 756 och förskolan Galaxen tredubblar sin verksamhet och kommer att kunna ta 108 barn.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Kostnaden beräknas totalt bli cirka 343 miljoner kronor och ambitionen är att ombyggnationerna ska vara klara 2022-2023.

– Jag ser det som en win-win-win-situation, när tre fina pedagogiska verksamheter får ändamålsenliga lokaler i denna unika skolmiljö, säger skolborgarrådet Olle Burell (S) i ett pressmeddelande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De fixar fotboll för alla i Stadshagen

Nyheter Nybildad förening satsar på Kungsholmens unga Gratis spontanfotboll – för alla unga – på lördagskvällarna. Nybildade föreningen Kungsholmens Folkfotboll vill erbjuda ungdomar något att göra.onsdag 23/5 18:30

Limiterad lyxtoffel såld på Vasagatan

Nyheter "Fantastiskt att vi sålt den" Nästan 3000 kronor. Det får man betala om man vill bli ägare till en klassisk skobutiks "egna Rolls-Royce". Ett par... tofflor.onsdag 23/5 17:29