Förskolan Isbjörnen tvingas hålla stängt idag på grund av inbrott. Foto: Elina Lundberg

Förskola tvingas hålla stängt efter inbrott

Den nya förskolan Isbjörnen i Västertorp drabbades i natt av inbrott och tvingas hålla stängt idag.

  • Publicerad 11:53, 12 sep 2019

Någon gång efter Isbjörnens stängning igår och öppningen idag har förskolan utsatts för ett inbrott. Någon eller några har tagit sig in på förskolan på Isgränd och stulit IT-utrustning, läsplattor och telefoner. Till vilket värde vet inte förskolan ännu.

– Det är klart att det är jättejobbigt, särskilt för personalen som kommer och ska öppna men de har skött det jättebra. Personalen gick ut på gården och tog emot barnen där och pratade med föräldrarna, säger Anna Lindmark, rektor för förskolan Isbjörnen.

Förskolan öppnar imorgon

De föräldrar som hade möjlighet fick vända om hem igen med sina barn. Ett fåtal barn, vars föräldrar inte hade möjlighet att vara hemma, får idag gå på en annan förskola. Imorgon är Isbjörnen öppen som vanligt igen.

Hur inbrottet har gått till är ännu oklart.

– Ett fönster har öppnats och det som ser ut som de hoppat ut den vägen men vi vet inte riktigt. Just nu tittar vi på vad som har stulits, säger Anna Lindmark.

Förskolan Isbjörnen är en nystartad kommunal förskola med 55 barn. Den ersätter förskolan Solbacken på Personnevägen som just nu rivs.

Här byggs Hägerstens nya jätteförskola