Förskolan gick inte att rädda från lågorna

Förskolan i Drottningholm totalförstördes på nyårsdagen. Redan på söndagskvällen konstaterades att byggnaden inte kunde räddas. Nu hoppas polisen på hjälp från allmänheten.

  • Publicerad 11:00, 2 jan 2017

Vi hoppas att någon har sett något.

Strax efter klockan 20 på söndagskvällens inkom larmet till SOS om en brand på Drottningholms förskola. Räddningstjänst och polis ryckte ut till platsen, men efter en dryg halvtimme kunde de konstatera att byggnaden inte kunde räddas.

– Det brann kraftigt när vi kom fram och det fanns inget att rädda av byggnaden. Vår främsta uppgift blev att försöka se till att ingen annan byggnad i närheten skadades. Det arbetet lyckades vi med, säger Frida Ryberg, operativ chef i Södertörns brandförsvarsförbund.

Under måndagsförmiddagen brann det fortfarande på platsen och på grund av det dröjer den tekniska undersökningen.

– Det måste slockna först. Sedan får vi försöka hitta var det började och orsaken. Det är inget vi spekulerar i nu, säger Kjell Lindgren, talesperson vid Stockholmspolisen.

Det finns i nuläget ingen misstänkt och Kjell Lindgren känner inte till om det har funnits någon hotbild mot förskolan.

Liknande händelser är enligt polisen inte helt ovanliga.

– Tyvärr händer bränder nästan varje nyår. Allt är inte raketers fel. Ibland finns naturliga orsaker, det kan vara elektrisk utrustning som har stått på och överhettats. Hur det är i det här fallet vet vi som sagt inte nu, säger han.

Polisen hoppas att någon kan ha sett något som kan vara av vikt för fortsatt utredning.

– Vi hoppas att någon har sett något eller att det finns någon som kan ha en idé om hur det har startat som hör av sig till oss, säger han.

De barn som skulle ha gått på förskolan i veckan placeras tillfälligt på Stenhamra förskola.

– Det är 20 barn som berörs den här veckan. Sammanlagt är det 55 barn på förskolans tre avdelningar, säger kommunens informationschef Johan Elfver.

Kommunen har under måndagen haft möte om situationen och kommer att informera personal och barnens vårdnadshavare om såväl tillfälliga som mer permanenta lösningar. Dessutom ska berörda bjudas in till ett informationsmöte med räddningstjänsten.

– Vi kommer att informera under den här veckan, säger Johan Elfver.

Även personalen kommer att placeras på andra förskolor.

– Det pågår en planering hur barnen ska placeras, säger Johan Elfver.

Mälarö Tidning söker ytterligare kommentarer från förskolechefen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

”Fet fest” utlovas innan Fabriken stänger porten

Nyheter Ekerös ungdomskulturhus Fabriken ska stänga. Men verksamheten försvinner inte tyst och stilla. – Vi slutar med flaggan i topp, säger Johan Wallnäs på Studiefrämjandet.fredag 25/5 16:00

KRÖNIKA: Är du schysstast i Mälarötrafiken?

Krönika Det har handlat mycket om cyklar på senaste tiden. Om mina egna bortcyklade klenoder för två veckor sedan (fortfarande borta! Alla tips uppskattas!) och om en cykelpendlares längtan efter en smidig...fredag 25/5 15:38

SD vill få ny lokal chans

Nyheter Efter en mandatperiod som slutade med två tomma stolar laddar Sverigedemokraterna upp på nytt. Kent Einarsson är nya toppnamnet.fredag 25/5 15:29

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter