Förskolan tvingas hålla stängt på grund av personalbrist.

Förskolan tvingades stänga helt – fanns inga pedagoger

Under måndagsmorgonen fick föräldrar med barn på Hägerneholms förskola ett sms om att förskolan inte kunde ha öppet. Även under onsdagen kan förskolan tvingas hålla stängt på grund av pedagogbrist.

  • Publicerad 16:09, 6 feb 2018

I måndags morse fick föräldrar som har barn på kommunala Hägerneholms förskola i Täby veta att det var ont om personal på förskolan.

– Sju på morgonen får vi sms om att det inte finns personal, att vi skulle försöka ha barnen hemma. Men i det andra smset stod det att även vikarier var sjuka och att de stänger akut, säger föräldern, som vill vara anonym.

– Då hade vi dem hemma. Nu fick vi mejl idag om att det kanske blir stängt i morgon med, för att de har personalbrist.

"Detta är inget vi ser lätt på. Att tvingas stänga en förskola är en absolut en sista åtgärd." skriver förskolan.

"Har också jobb att sköta"

Föräldern har pratat med andra föräldrar, som aldrig hört något liknande.

– Man blir irriterad. Vi har också jobb att sköta. Ingen blir glad när de ringer klockan sju på morgonen och säger att det är stängt. Då får de se över sin personal eller anställa fler.

– Jag har till exempel en granne som precis börjat jobba igen. Nu måste hon fixa barnvakt till i morgon.

Föräldern berättar att de både ringt och mejlat till kommunen.

– De säger bara att det kan bli så här.

"Aldrig varit med om"

Petter Zingmark, biträdande förskolechef på Hägerneholms förskola, menar att det är sjukdomar bland personalen som ställer till det.

– Vabruari började med mycket sjukdom. Vi fick tyvärr lov att stänga i måndags. Vi har gått ut och flaggat för att vi kanske behöver stänga i morgon, men nu lutar det åt att vi inte behöver stänga.

Han poängterar att det aldrig tidigare hänt att de behövt stänga.

– Jag har aldrig varit med om det. Största problemet är att vi är en liten enhet, vi är under uppbyggnad, säger Petter Zingmark och fortsätter:

– Just nu är det bara fem pedagoger totalt, så när fyra av dem är borta och det inte finns några vikarier måste vi se till barnens säkerhet.

Hur kommer det sig att man inte kan planera bättre?

– Sjukdom är som det är. Det är i stil med force majeure, händelser vi inte kan planera för.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03

Vi är stockholm