Förskolans utflykt gick till äldreboendet

I dag tog barnen på Lyckeboa förskola sin tisdagsutflykt till grannarna på äldreboendet. "De verkar lite fascinerade av oss, de tycker kanske att vi är konstiga fåglar", säger Christer Tufvesson, 72.

  • Publicerad 18:30, 6 feb 2018

Efter att barnen sjungit för de äldre och fått applåder satte sig några ner för en pratstund. Vera Andersson har bott på Kattrumpullens äldreboende sedan i september.

– Vad roligt att ni har så många lekkamrater. När jag var lika gammal som ni så hade jag inga, men en stor hund. Jag bodde i Härjedalen och det var en halvmil till närmsta granne, säger Vera Andersson.

– Jag har också en hund som heter Dolly, säger Daisy som går på Lyckeboa förskola på Tulegatan.

– Det hette min hund också, säger Vera Andersson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En som sjöng med i klassikern "Var bor du lilla råtta?" var Christer Tufvesson.

– Ja, varför inte? Det var jättekul att få besök, många har sett fram emot att barnen skulle komma. Det är alltid roligt att träffa den yngre generationen. De verkar fascinerade av oss och tycker kanske att vi är konstiga fåglar. Det märks att de är mer självsäkra jämfört med när jag var i den åldern, säger han och fortsätter:

– De vågar ställa frågor och ifrågasätta, det är bra.

– De lär sig uppträda tidigare, flikar Vera Andersson in.

Äldreboendet och förskolan ägs båda av Norlandia och träffarna kan bli återkommande.

– Det är ett sätt att skapa meningsfulla aktiviteter och överbrygga generationsgapet, säger Johan Lignell, affärsutvecklare på företaget.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det blev ett lyckat möte mellan Vera Andersson, Christer Tufvesson, Lars Lindstrand och förskolebarnen Signe, Daisy, Astrid och Stella. Foto: Sacharias Källdén

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är stans hetaste studentkvarter

Nyheter ✓Bästa raggningsstället ✓Billigast käk ✓Sluga försäljningstricket Studentpalatset. Handels. Stadsbibblan. Är området runt Observatorielunden stans studenttätaste? Var raggar man, vad äter man, var laddar man datorn? Vi drog till kvarteret för att få studenternas...tisdag 22/5 20:00

Handlare sågar nya gågatan i SoFo

Nyheter Både butiker och grannar är kritiska till stojiga ölstråket En vecka efter att Skånegatan blivit gågata är kritiken hård från såväl handlare som boende i området. Och bilisterna, tja, de tycks inte bry sig alls.tisdag 22/5 19:45