Bild på Mariehällskyrkan som fungerar som förskola. På andra sidan om de gula paviljongerna ska den nya förskolan byggas och paviljongerna ska i sin tur rivas. Foto: Mikael Andersson

Förskolebristen i Mariehäll kan lösas – om åtta år

År 2026. Först då kan Mariehällsborna räkna med att det finns förskoleplatser till alla barn i området. Och den prognosen håller bara om man får upp tillfälliga paviljonger som akuta lösningar.

  • Publicerad 16:27, 5 dec 2017

Bromma stadsdelsförvaltning fortsätter att kämpa för att hålla huvudet över vattenytan när det kommer till förskolefrågan i Mariehäll. I dagsläget saknas det drygt 300 förskoleplatser.

Nästa vecka ska Brommas politiker besluta om en ny förskola på Hagelstavägen i Mariehäll. Den skulle från början ha fått åtta avdelningar. Men placeringen av skolan stötte på motstånd eftersom den skulle hindra öppenheten mot Mariehällstorget.

Så förvaltningen har fått komma med ett nytt förslag, skolan placeras på samma ställe men på ett lite annat sätt. Förändringen innebär att skolan tvingas bli två avdelningar mindre, vilket innebär cirka 36 färre barn, och försenas med upp till ett år.

– Nu blev det inte åtta avdelningar som vi önskat men vi ska försöka lösa det så bra som möjligt, säger Ann-Catherine Olsson, lokalstrateg på Bromma stadsdelsförvaltning och fortsätter:

– Skolan placeras utmed vägen och det innebär att det blir nåt typ av bullerplank för ljudet från gatan. Och då måste vi se till att det blir vackert, både för barnen och invånarna.

Prognosen för förskoleframtiden i Mariehäll är nedslående. Först 2026 räknar man med att alla barn ska få en förskoleplats i området. Och när förskolan på Hagelstavägen nu blir mindre krävs det att man får upp en tillfällig paviljong i området för att prognosen fortfarande ens ska vara realistisk.

– Men var den paviljongen ska ligga är inte klart än, säger Ann-Catherine Olsson.

Vart femte barn i nybyggda Annedal får inte plats i områdets förskolor

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Graffitiväggen i Tensta blir kvar – trots löftet

"Får acceptera att det är så det ser ut" Inför valet lovade M, L och KD att de lagliga graffitiväggarna skulle rivas. Spångamoderaten Ole-Jörgen Persson kallade det ett "sylvasst vallöfte". Men nu blir det ändå inte så.måndag 22/10 16:23

Då stängs Nockebybanan av på kvällarna

Så reser du istället Andra veckan i november ersätts all spårvagnstrafik på Nockebybanan med bussar från 20.45 på kvällen.måndag 22/10 16:14