MORDBRAND. Polisen misstänker att bränderna är anlagda. Foto: Mostphotos

Förskolor i brand i norra Stockholm

Två förskolor och en närliggande lada började brinna natten till fredag i Täby. Polisen misstänker att samtliga bränder är anlagda.

  • Publicerad 07:43, 25 jan 2019

Två förskolor började vid midnatt att brinna i Näsby park i Täby. En kort stund efter att räddningstjänsten fick larmet om bränderna började även en lada vid ett slott i närheten att brinna.

Nytt besked om skolflytten i Täby

– Eftersom det är två bränder som i stort sett startar samtidigt, och sedan ytterligare en brand, finns det risk att de är anlagda. Vi utreder dem som mordbränder, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Enligt rapporter till P4 Stockholm ska cirka en femtedel av förskolorna ha blivit brandskadade. Övriga delar av lokalerna kan eventuellt kunna användas för att bedriva verksamhet i.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När det är möjligt kommer polisens tekniker att undersöka brandplatserna för att se om det går att fastställa hur bränderna har startat.

– Det är för tidigt att säga något än. Vad jag förstår brinner det fortfarande, säger Eva Nilsson på fredagsmorgonen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30