MORDBRAND. Polisen misstänker att bränderna är anlagda. Foto: Mostphotos

Förskolor i brand i norra Stockholm

Två förskolor och en närliggande lada började brinna natten till fredag i Täby. Polisen misstänker att samtliga bränder är anlagda.

  • Publicerad 07:43, 25 jan 2019

Två förskolor började vid midnatt att brinna i Näsby park i Täby. En kort stund efter att räddningstjänsten fick larmet om bränderna började även en lada vid ett slott i närheten att brinna.

Nytt besked om skolflytten i Täby

– Eftersom det är två bränder som i stort sett startar samtidigt, och sedan ytterligare en brand, finns det risk att de är anlagda. Vi utreder dem som mordbränder, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Enligt rapporter till P4 Stockholm ska cirka en femtedel av förskolorna ha blivit brandskadade. Övriga delar av lokalerna kan eventuellt kunna användas för att bedriva verksamhet i.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När det är möjligt kommer polisens tekniker att undersöka brandplatserna för att se om det går att fastställa hur bränderna har startat.

– Det är för tidigt att säga något än. Vad jag förstår brinner det fortfarande, säger Eva Nilsson på fredagsmorgonen.

Vallentunagänget städar upp i skogen – från hästryggen

Nyheter Nytt initiativ ska inspirera fler att plocka skräp i naturen Du kanske har hört talas om fenomenet plogging – där löpare passar på att plocka skräp under sin runda? Nu har Karin Strandberg startat motionsformen Pick and ride i Vallentuna, där skräpplockning...fredag 24/5 16:36

14-åring rånades i Danderyd

Nyheter ✓Blev slagen ✓Tre gärningspersoner I onsdags ryckte polisen ut till Viktor Rydbergs väg i Danderyd, där en 14-årig flicka ska ha blivit rånad och slagen av tre gärningspersoner.fredag 24/5 13:40
Stockholm Direkt