MORDBRAND. Polisen misstänker att bränderna är anlagda. Foto: Mostphotos

Förskolor i brand i norra Stockholm

Två förskolor och en närliggande lada började brinna natten till fredag i Täby. Polisen misstänker att samtliga bränder är anlagda.

  • Publicerad 07:43, 25 jan 2019

Två förskolor började vid midnatt att brinna i Näsby park i Täby. En kort stund efter att räddningstjänsten fick larmet om bränderna började även en lada vid ett slott i närheten att brinna.

Nytt besked om skolflytten i Täby

– Eftersom det är två bränder som i stort sett startar samtidigt, och sedan ytterligare en brand, finns det risk att de är anlagda. Vi utreder dem som mordbränder, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Enligt rapporter till P4 Stockholm ska cirka en femtedel av förskolorna ha blivit brandskadade. Övriga delar av lokalerna kan eventuellt kunna användas för att bedriva verksamhet i.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När det är möjligt kommer polisens tekniker att undersöka brandplatserna för att se om det går att fastställa hur bränderna har startat.

– Det är för tidigt att säga något än. Vad jag förstår brinner det fortfarande, säger Eva Nilsson på fredagsmorgonen.

Vallentunas historiska flygplan flyttas till Kina

Nyheter Ska bli flygande museum Inom de närmsta veckorna kommer flygplanet på Vallentuna flygfält försvinna. Det ska flygas till Kina – där det ska bli ett "flygande museum", berättar Åke Jansson.måndag 23/9 12:03

Klart: Täby FK går upp i division 1

Nyheter "Stort att vinna serien på hemmaplan" I helgen fick publiken, med andan i halsen, se Täby FK ta hem seriesegern på hemmaplan. 2020 väntar nu spel i division ett.måndag 23/9 11:55
Stockholm Direkt