Nattrafik. Liberalerna vill låta pendeltågen köra hela helgnätterna. Foto: Erik Simander

Förslag: Kör pendeltågen hela nätterna

Nattrafik på helgerna, världens längsta konstutställning och "musical corners". Det är några av förslagen från Liberalerna i en ny rapport om pendeltågstrafiken.

  • Publicerad 16:29, 3 jul 2018

Syftet med förslagen är att göra pendeltågstrafiken mer attraktiv förr resenärerna. Att erbjuda nattrafik ger både ökad trygghet och ett större utbud, säger Sara Svanström (L), 1:e vice ordförande i trafiknämnden.

– Självklart innebär det kostnader, eftersom man behöver tåg som rullar, personal på plats och så vidare. Men samtidigt finns det resenärer i Stockholm som behöver resa nattetid och som nu är utelämnade till bussar. Jag vet att de gärna vill se det här, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I rapporten ryms även förslag om att införa "musical corners" på särskilt utvalda platser med lämplig akustik. Här ska gatumusikanter kunna anmäla sig för att få spela sin musik vissa tider. Dessutom vill Sara Svanström och Liberalerna se världens längsta konstutställning i Stockholms pendeltågssystem.
– Tunnelbanesystem är känt för sina konstnärliga utsmyckningar och det är rimligt att även pendeltågsstationerna får mer konst. Pendeltågstrafiken har 300 000 påstigande varje dag och konstnärliga utsmyckningar ökar både trivsel och trygghet, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android