Här, på Gymnasievägen 5, flyttar Ungdomens hus Nova in – och kanske även Träffpunkten, Vallentunas mötesplats för äldre. Foto: Ella Söderberg

Förslag: Låt Träffpunkten flytta in i nya Nova

Kommunstyrelsen i Vallentuna föreslår nu att Träffpunkten, som idag ligger i centrum, ska flyttas till Gymnasievägen – in i Ungdomens hus Novas nya lokaler.

  • Publicerad 12:12, 7 jun 2019

Den 27 maj hade kommunstyrelsen i Vallentuna sammanträde och då tog man bland annat upp kommunens mötesplats för äldre, Träffpunkten. Politikerna föreslår att fritidsförvaltningen tar över den verksamheten, som idag ligger hos socialförvaltningen, samt att Träffpunkten – som idag ligger på Allévägen 10 – flyttar in i ungdomsgården Novas nya lokaler på Gymnasievägen 5.

Anledningen är att man tror att det kommer leda till att kommunens seniorer får ett större utbud av aktiviteter inom fritid och kultur.

– Vi vill utveckla Träffpunkten eftersom det är viktiga samlingsplatser för många seniorer och andra daglediga i kommunen. Genom att fritidsförvaltningen tar över verksamheten blir det naturligt att fler fritids- och kulturaktiviteter skapas för Träffpunktens målgrupper, skriver kommunalråd Parisa Liljestrand (M) i ett pressmeddelande.

Generationer ska mötas

På fritidsförvaltningen är man positiva till förslaget.

– Vi är superpositiva till det här. Det är vår profession att jobba med människors fritid och vi är glada om vi får den här möjligheten. Om det blir av kommer verksamheterna, Träffpunkten och Nova, tillsammans med målgrupperna titta på hur vi kan utveckla verksamheten och hur generationerna kan mötas, säger Petri Peltonen, chef på fritidsförvaltningen.

Förslaget röstas om i kommunfullmäktige den 17 juni. Om det går igenom ska det börja gälla från januari 2020 och tanken är att Träffpunkten ska nyttja lokalen under dagtid, och ungdomarna under kvällstid. Träffpunkten i Kårsta ska fortsätta i befintliga lokaler.

Stockholm får inte vinter-OS 2026

Nyheter Besked från IOK Idag kom beskedet från IOK vilka som får arrangera vinter-OS och Paralympics 2026.måndag 24/6 18:08

Beslut om Engelska skolan i Vallentuna skjuts upp

Nyheter Osäker framtid för nya friskolan Byggandet av Engelska skolan i Åbygläntan dröjer. Istället vill kommunstyrelsen nu granska avtalet mellan parterna igen. Detta efter en överklagan från Socialdemokraterna, som menar att avtalet...måndag 24/6 17:07
Stockholm Direkt