Förslag om elbuss i Gömmaren får kritik

Centerpartiet och Liberalerna i Huddinge vill göra brandgatan genom naturreservatet Gömmaren till en bussgata. Nu kritiseras förslaget. Bland annat av Miljöpartiet som menar att det strider mot Naturreservatets regler.

  • Publicerad 15:27, 4 jun 2018

Förra veckan kunde vi berätta att Centerpartiet vill trafikera brandgatan genom Gömmaren med elbussar. Det är en idé som Liberalerna har förespråkat i över ett decennium. Från början ville de öppna gatan för biltrafik, men på senare år har de gått över till idén om en bussgata.

– Gärna elbuss, så att det inte stör naturen och lugnet i naturreservatet. Det tar ganska lång tid idag från Huddinge centrum till Kungens kurva. Den här bussen skulle gå betydligt fortare, vilket skulle få fler att välja kollektivtrafiken. Dessutom skulle det avlasta Häradsvägen och Glömstavägen, säger kommunalrådet Malin Danielsson (L).

Men förslaget har fått kritik.

"Var inte så naiva och tro det kommer stanna med detta. Jag blir bara mer och mer upprörd över all dumhet som kommer från vissa politiker. Det finns snart inga grönområden kvar. Det räcker med utryckningsgata punkt slut", skriver Jarl Nilsson, på HuddingeDirekts Facebook-sida.

Pernilla Thörngren håller med: "Kan inget vara heligt? Där skall väl verkligen ingen busstrafik köras!"

Miljöpartiets gruppledare i Huddinge Marica Lindblad blir upprörd när hon nås av nyheten att Centerpartiet har plockat upp Liberalernas förslag.

Det saknas både respekt och insikt om vad ett reservat är!

"Gömmarens naturreservat är en skyddad grön lunga, med undantag för polis och brandkår. Något annat intrång i reservatet är inte möjligt. Juridiken utesluter allt annat. Det trodde Miljöpartiet att alla förstod med undantag av Liberalerna", skriver partiet i ett pressmeddelande.

– Det saknas både respekt och insikt om vad ett reservat är! säger Marica Lindblad.

Malin Danielsson (L) kontrar:

– Det är ju inte prövat än, så om juridiken skulle hindra det vet vi ej. Låt oss utreda och se om det kan vara en möjlighet innan vi börjar leta efter hinder.

För att förslaget ska utredas krävs det att Liberalerna och Centerpartiet får med sig fler partier.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.