Bålsta, flyfoto. Åbergs. Foto: Pereric Öberg

Förslag på nytt gatunamn röstas ner – "Förvirrande"

Håbo kommuns namnberedningsgrupps förslag till namn på nya gata vid Väppeby Äng i Bålsta är förvirrande. Det slår Tekniska utskottet fast.

  • Publicerad 12:17, 5 sep 2017

I det nya bostadsområdet vid Väppeby äng i Bålsta ska en ny gata namnges. Gatorna som finns i området, och kommer att finnas där, är döpta Skördevägen och Åkervägen. Nu har namnberedningsgruppen på Håbo kommun tänk ut vad den tredje gatan ska heta – Skiftesvägen.

Men det är ett namn som får vissa Håbopolitiker att dra i bromsen.

Vid kommunstyrelsens tekniska utskotts senaste sammanträdde diskuterades det nya namnförslaget. Owe Fröjd (Båp) ansåg att gatunamnet kan bli förvirrande. Han menar att Skiftesvägen är allt för likt gatunamnen i Graneberg där en bland annat en av gatorna heter Odlingsvägen. Han föreslog att ärendet skulle återremiteras. Det vill säga att ärendet skulle skickas till Bygg- och miljöförvaltningen för vidare utredning om gatunamnet är förvirrande eller ej. Förslaget om återremiss stöddes av det övriga utskottet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Leva i nuet

En artikel ur Sommar E18 Många drömmer om att färdas fram på hästryggen ut i naturen och över blomstrande ängar. På Ridkraft i Övergran kan man i sommar prova på just detta, antingen i grupp eller enskilt.måndag 18/6 11:35

Beside the Bridge vinnare i P4

Senast föll man på folkets röster. Nu var det dessa som tog Beside the Bridge till seger i musiktävlingen P4 Nästa. – Det hade vi inte riktigt förväntat oss, säger sångaren, Joel Chew.måndag 18/6 11:10

Senaste numret

Bålstabladet