Hornsbergs strand på Kungsholmen.

Förslag på tre nya citybad får stöd

Imorgon ska idrottsnämnden diskutera Centerpartiets motion om att anlägga fler citybad. På idrottsförvaltningen ser man positivt på att fler stockholmare ges möjlighet att bli mer fysiskt aktiva.

  • Publicerad 10:30, 19 feb 2018

Som StockholmDirekt tidigare skrivit om vill Centerpartiet skapa tre nya citybad i Stockholm; i Hjorthagen, Riddarholmen och Hammarby sjö. Man menar att många badplatser snabbt blir fulla på sommaren och vill se över möjligheterna att inrätta fler bryggbad med hopptorn, serveringsmöjligheter och hygienfaciliteter. Om vattenkvaliteten blir ett problem ser man över möjligheten att inrätta vattenbassänger.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det finns lösningar som man har tagit till i andra städer i form av en bassäng som man sänker ner i vattnet. På det sättet får stockholmarna känslan av att de badar i sjön, sa då Karin Ernlund (C), gruppledare för Centerpartiet i Stockholms stad.

Nu ska ärendet tas upp i idrottsnämnden på tisdag. På idrottsförvaltningen ser man positivt på att ge stockholmarna fler möjligheter till att bli fysiskt aktiva, men menar att stadsdelarna själva bör finansiera baden.

– Gällande strandbad så ligger det både investerings- och skötselmässigt hos varje enskild stadsdelsnämnd. I det här förslaget vill man även ha faciliteter som toaletter och försäljning, något som vi av erfarenhet vet är lite mer komplicerat och kostsamt. Men vi ser väldigt positivt på fler citybad i stan då det kan leda till en ökad simkunnighet och få fler personer att röra på sig, säger Thomas Wiklund, handläggare på idrottsförvaltningen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58