"Vattentornet skulle kunna bli en tydlig markering, nu är du i Spånga-Tensta och Stockholm", säger Björn Begner, som skrivit ett medborgarförslag om att piffa upp Hjulsta vattentorn. Foto: Holger Ellgaard

Förslag: Pimpa Hjulstas vattentorn

Vattentornet i Hjulsta borde få en mer framträdande roll. Det tycker Spångabon Björn Begner som skrivit ett medborgarförslag om att markera tornet med kreativ belysning.

  • Publicerad 16:25, 30 apr 2019

Alla som kommer körandes till huvudstaden på E18 norrifrån passerar Hjulsta vattentorn. Men som det är nu går det nog många obemärkt förbi, tror Björn Begner, Spångabo.

I ett medborgarförslag till Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning lanserar han idén om att låta belysa tornet.

– Det är ett fint vattentorn men det är helt grått och syns nästan inte. Med belysning kan det bli hur fint som helst! Särkilt under hösten och vintern när det är mörkt, säger Björn Begner.

En markering

Han tycker att det finns ett värde i att ha ett tydligt landmärke som möter folk som kommer åkandes på motorvägen.

– Det blir som en markering: Välkommen till Spånga-Tensta och Stockholm, säger han.

För att få fram bra och kreativa idéer på hur det skulle kunna göras tycker Björn Begner att en tävling borde utlysas i stadsdelens skolor. Och man behöver inte ha bråttom, menar han.

– Det vore fint om om det stod klart i samband med att Förbifarten och Hjulstakorset blir klara, så det är ju ett par år kvar, säger Björn Begner.

Förslaget skickades in till stadsdelen, som i sin tur har lämnat det vidare till trafikkontoret, som har ansvaret för platsen.

Georgisk mat har flyttat in i Abrahamsberg

Nyheter Ny krog har tagit över på Drottningholmsvägen Glöm sushi, thai och hamburgare – nu är det grytor och röror som gäller. I alla fall i Abrahamsberg, där Brommas enda georgiska restaurang har öppnat upp.tisdag 25/6 16:54

Djurklinik kan flytta till gammalt stall

Nyheter Försöker byta lokaler Sen några månader tillbaka har djurkliniken i Hässelby strand försökt byta lokal — men de har stött på patrull. Stadsbyggnadskontoret tyckte inte att en djurklinik skulle passa i de tilltänkta...tisdag 25/6 16:49

Vi är Västerort

Stockholm Direkt