Kristoffer Tamson (M), trafiklandstingsråd, lägger nu fram ett förslag på två nya busslinjer från Täby.

Förslag: två nya busslinjer till Täby

Moderaterna i landstinget lägger fram ett förslag på två nya busslinjer i Norrort. "Det känns bra att kunna säkerställa kollektivtrafiken" säger trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons (M).

  • Publicerad 16:46, 26 jun 2018

I samband med valet kommer moderaterna i landstinget med en mångmiljonsatsning som enligt dem ska göra framkomligheten i Täby bättre. Förslaget: två nya busslinjer.

– Vi har kunnat identifiera de stråk som har varit en blind fläck. Med tanke på den utveckling som sker i Täby så ser vi ett behov av bättre framkomlighet, säger Kristoffer Tamsons (M).

Det ena förslaget gäller en direktbuss som ska gå från gå från Hägerneholm/Ullna/Arninge till Danderyds sjukhus. Det andra förslaget är en tvärförbindelse som ska gå från Norrort till Solna och Kista.

– Det är två viktiga framtidssatsningar för en utveckling i Norrort, för att skapa en bättre kollektivtrafik med nya stråk och förbindelser där kollektivtrafiken idag är otillräcklig, säger Tamsons.

"Positiva signaler"

I höst kommer en utredning att starta samt kommunikation med kommunerna i Norrort.

– Nu signalerar vi från vårt håll att vi vill att det ska bli verklighet och vi vill ha motsvarande besked från kommunerna att även de vill prioritera detta. Vi har redan fått positiva signaler från Täby, säger han.

Han poängterar att kommunikationen med kommunerna är viktig då det idag finns framkomlighetsutmaningar som måste lösas från alla håll.

– Det kan handla om att säkerställa bra framkomlighet på de befintliga vägarna, skapa busskörfält, och bättre hållplatslägen, säger Tamsons.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu startar högsäsongen för båtligor

Nyheter Internationella stöldligor Svenska båtmotorer är attraktiva byten för internationella stöldligor. Under vintermånaderna ökar antalet inbrott hos båtägarna.torsdag 20/9 11:24

Polisen varnar: "brotten på sociala medier ökar"

Nyheter "I allra värsta fall kan det vara en pedofil" Polisen i Norrort har gått ut och varnat föräldrar och ungdomar för sociala medier. Antalet anmälningar om brott på sociala medier brukar öka vid terminsstart. Polisen ”Bosse” ger bästa tipsen.onsdag 19/9 17:01