Vivelparken skulle ha plats för en beachvolleybollplan, tycker en Älvsjöbo som föreslår detta i ett medborgarförslag. Foto: Stockholms stad

Förslaget: Beachvolleyplan i Vivelparken

Älvsjö behöver större lekutbud för lite äldre barn. Det tycker en Mathijs Bolin som i ett medborgarförslag föreslår en beachvolleybollplan i Vivelparken.

  • Publicerad 14:44, 12 mar 2018

Älvsjö har gott om lekmöjligheter för yngre barn, till exempel stadsdelens alla lekparker. Men för de lite äldre barnen finns bara fotbollsplanen och basketkorgarna i Vivelparken, menar Älvsjöbon Mathijs Bolin, som själv spelar och även tränar en ungdomsgrupp i beachvolleyboll.

– Det är en rolig, intensiv sport, och dessutom en lagsport vilket är positivt. Och det är ingen utpräglad kill- eller tjejsport. Men det allra viktigaste är att det alltid är en så skön och avslappnad stämning på och vid sidan om planen, säger Mathijs Bolin.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Planen skulle skapa en helt ny möjlighet för barn och vuxna att umgås och samtidigt vara fysiskt aktiva, tycker Mathijs Bolin, som själv kommer använda planen om förslaget blir verklighet.

– Jag kanske tar med mitt lag eller åtminstone mina barn och kompisar. Planen kan dessutom användas av Långbrodalskolan och Johan Skytteskolan som ligger i området.

Ärendet kommer beredas av stadsdelsförvaltningen för att sedan tas upp för beslut i stadsdelsnämnden senare i vår.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48