Fyrfota lek. Här vill Sussie Nilsson ( i mitten med hunden Boston) se en inhägnad hundrastgård. Kompisarna Ingela, Camilla och fyrfota Flingan och Lexie håller med. Foto: Mikael Andersson

Förslaget: Bygg aktivitetspark för hundar i Vinsta

En inhägnad "aktivitetspark" med trästockar, stenar och möjlighet att träna på hundmöten. Det föreslår hundägaren Sussie Nilsson på gräsplätten bakom Vinsta bollplan.

  • Publicerad 12:02, 16 maj 2018

– Vi brukar vara med hundarna vid Vinsta bollplan. Det enda de behöver göra är att sätta upp ett staket mot grusplanen så blir gräsplätten inhägnad. Vi tänker att det inte behöver kosta så mycket. Det vore perfekt med en aktivitetspark där, säger hundägaren och Vällingbybon Sussie Nilsson.

I stadsdelen finns idag bara en inhägnad hundrastgård som ligger i Grimsta men utan trästockar, stenar eller något annat material, som Sussie gärna skulle se i Vinsta.

– Eller så kan man ta med egna grejer och köra lite agility eller bara träna på hundmöten. I Nälsta finns en äng där man får ha hundar lösa men det kan vara mycket folk där och och man kanske inte vill släppa sin hund lös i början när man tränar till exempel inkallning, säger Sussie Nilsson.

Välkomnar förslaget

Nu har hon skickat in ett medborgarförslag som ska tas upp av politikerna i Hässelby-Vällingby. Kadir Kasirga (S), ordförande i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd säger att ett beslut beror på vad det finns för andra planer för området. Men att han välkomnar medborgarförslaget och att de ska titta på det.

– Det är en bollplan först och främst. Bollplaner är också väldigt efterfrågade, så det kan uppstå en intressekonflikt där, säger Kadir Kasirga.

Enligt Håkan Andersson, ansvarig för idrottsanläggningar på idrottsförvaltningen, var tanken med Vinsta bollplan tidigare att det skulle byggas en idrottshall där.

– Men sedan fick vi veta att marken skulle användas för etablering av förbifarten. Nu har det inte blivit så men det har gjort att bollplanen nu ligger i träda, säger han.

Det finns i nuläget inga konkreta planer på vad som ska hända med platsen. Men eftersom marken är klassad som idrottsmark menar Håkan Andersson att någon form av idrottsanläggning eller konstgräsplan ligger närmast till hands.

– Jag har aldrig varit med om att man har gjort en hundrastgård på idrottsmark men boende får gärna komma in med ett förslag så får vi titta på det, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mystisk stank tillbaka i Stockholm

Nyheter Luktar som en "brakmök" – hjälp till att lösa mysteriet Stanken över Kungsholmen verkar vara tillbaka. I helgen kunde en frän doft av ”brakmök” och ”ruttet ägg blandat med avlopp” kännas. Men orsaken är fortfarande ett mysterium.måndag 24/9 20:00

Grönans utbyggnad får tummen upp

Nyheter "Vi behöver bli större" Gröna Lund vill sedan många år bygga ut. Efter att planerna varit på samråd ser framtiden ljus ut för mer nöjesfält på Djurgården.måndag 24/9 19:00