Förslag. Lokalpolisområde Täby vill byta namn. Foto: Sacharias Källdén

Förslaget: Byt namn på lokalpolisområde Täby

Både polisen och Vallentuna kommun ställer sig positiva till ett namnbyte av lokalpolisområde Täby. "Vår ambition är att namnet ska attrahera samtliga kommuner", säger polisen Per Åkermark.

  • Publicerad 16:35, 22 jan 2019

– Det finns ett önskemål om att kunna sluta upp mot ett gemensamt namn för samtliga kommuner som omhändertas av lokalpolisområde Täby. Just nu befinner vi oss i en förankringsprocess där vi diskuterar med kommunerna om ett förestående namnbyte, säger Per Åkermark, operativ samordnare på lokalpolisområde Täby.

Kommunen positiv

Det nya namnet skulle i så fall bli lokalpolisområde Södra Roslagen, och redan 2017 ställde sig Vallentuna positiva till förslaget, berättar Amanda Ternstedt, trygghets- och folkhälsosamordnare på kommunen.

– Vallentuna kommun ställer sig positiv till ett namnbyte av lokalpolisområde Täby till Södra Roslagen, det här visar att man samverkar med alla kommuner, säger Amanda Ternstedt.

Per Åkermark bekräftar att några av de fem kommunerna som omfattas ställer sig positiva, men att man inte har kommit i mål ännu med alla.

– Vår ambition är att namnet ska attrahera samtliga kommuner. Det finns ett önskemål från både vår sida och kommunens sida om ett namn som kopplas till alla kommuner, istället för att bara innefatta en kommun. Vårt uppdrag är ju att finnas för samtliga kommuner i vårt geografiska område, säger Per Åkermark.

När namnbytet kan genomföras är dock oklart.

Lokalpolisområde Täby

2015 slogs 38 lokalpolisområden i Stockholm ihop och blev till 17 stycken.

Lokalpolisområde Täby innefattar kommunerna Danderyd, Täby, Vallentuna, Österåker och Vaxholm.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Friidrotten i Vallentuna vädjar om en ny hall

Nyheter "Utomhusidrotter prioriteras inte" Brist på lokaler vintertid gör att Vallentuna Friidrott riskerar förlora ungdomarna till andra klubbar. Samtidigt finns inga pengar i kommunens budget för en ny hall.torsdag 21/2 16:19

Restaurang i Arninge förstördes i brand

Nyheter Ingen skadad Inatt fick räddningstjänsten larm om en brand i Arninge. Det var en restaurang som hade börjat brinna och som nu är helt nedbrunnen.torsdag 21/2 9:38