Förslag. Lokalpolisområde Täby vill byta namn. Foto: Sacharias Källdén

Förslaget: Byt namn på lokalpolisområde Täby

Både polisen och Vallentuna kommun ställer sig positiva till ett namnbyte av lokalpolisområde Täby. "Vår ambition är att namnet ska attrahera samtliga kommuner", säger polisen Per Åkermark.

  • Publicerad 16:35, 22 jan 2019

– Det finns ett önskemål om att kunna sluta upp mot ett gemensamt namn för samtliga kommuner som omhändertas av lokalpolisområde Täby. Just nu befinner vi oss i en förankringsprocess där vi diskuterar med kommunerna om ett förestående namnbyte, säger Per Åkermark, operativ samordnare på lokalpolisområde Täby.

Kommunen positiv

Det nya namnet skulle i så fall bli lokalpolisområde Södra Roslagen, och redan 2017 ställde sig Vallentuna positiva till förslaget, berättar Amanda Ternstedt, trygghets- och folkhälsosamordnare på kommunen.

– Vallentuna kommun ställer sig positiv till ett namnbyte av lokalpolisområde Täby till Södra Roslagen, det här visar att man samverkar med alla kommuner, säger Amanda Ternstedt.

Per Åkermark bekräftar att några av de fem kommunerna som omfattas ställer sig positiva, men att man inte har kommit i mål ännu med alla.

– Vår ambition är att namnet ska attrahera samtliga kommuner. Det finns ett önskemål från både vår sida och kommunens sida om ett namn som kopplas till alla kommuner, istället för att bara innefatta en kommun. Vårt uppdrag är ju att finnas för samtliga kommuner i vårt geografiska område, säger Per Åkermark.

När namnbytet kan genomföras är dock oklart.

Lokalpolisområde Täby

2015 slogs 38 lokalpolisområden i Stockholm ihop och blev till 17 stycken.

Lokalpolisområde Täby innefattar kommunerna Danderyd, Täby, Vallentuna, Österåker och Vaxholm.

Täbys svar på kritiken från Hultsfred: "Stämmer inte"

Nyheter "Det är ett väldigt konstigt agerande" Förra veckan riktade Hultsfreds kommunledning skarp kritik mot Täby kommun, då de menade att Täby hade lurat en flyktingfamilj att flytta till Hultsfred. Erik Andersson (M) svarar nu på kritiken....onsdag 24/4 17:19

Man dömd för mordförsök i Vallentuna

Nyheter Får livstids fängelse för två mord och ett mordförsök Idag, den 24 april, kom domen mot den man som suttit häktad sedan december, misstänkt för försök till mord i Vallentuna. Han döms nu till livstids fängelse för mordförsöket och för ytterligare två...onsdag 24/4 16:32