Förslag. Lokalpolisområde Täby vill byta namn. Foto: Sacharias Källdén

Förslaget: Byt namn på lokalpolisområde Täby

Både polisen och Vallentuna kommun ställer sig positiva till ett namnbyte av lokalpolisområde Täby. "Vår ambition är att namnet ska attrahera samtliga kommuner", säger polisen Per Åkermark.

  • Publicerad 16:35, 22 jan 2019

– Det finns ett önskemål om att kunna sluta upp mot ett gemensamt namn för samtliga kommuner som omhändertas av lokalpolisområde Täby. Just nu befinner vi oss i en förankringsprocess där vi diskuterar med kommunerna om ett förestående namnbyte, säger Per Åkermark, operativ samordnare på lokalpolisområde Täby.

Kommunen positiv

Det nya namnet skulle i så fall bli lokalpolisområde Södra Roslagen, och redan 2017 ställde sig Vallentuna positiva till förslaget, berättar Amanda Ternstedt, trygghets- och folkhälsosamordnare på kommunen.

– Vallentuna kommun ställer sig positiv till ett namnbyte av lokalpolisområde Täby till Södra Roslagen, det här visar att man samverkar med alla kommuner, säger Amanda Ternstedt.

Per Åkermark bekräftar att några av de fem kommunerna som omfattas ställer sig positiva, men att man inte har kommit i mål ännu med alla.

– Vår ambition är att namnet ska attrahera samtliga kommuner. Det finns ett önskemål från både vår sida och kommunens sida om ett namn som kopplas till alla kommuner, istället för att bara innefatta en kommun. Vårt uppdrag är ju att finnas för samtliga kommuner i vårt geografiska område, säger Per Åkermark.

När namnbytet kan genomföras är dock oklart.

Lokalpolisområde Täby

2015 slogs 38 lokalpolisområden i Stockholm ihop och blev till 17 stycken.

Lokalpolisområde Täby innefattar kommunerna Danderyd, Täby, Vallentuna, Österåker och Vaxholm.

Omtyckt krog i Vallentuna tvingas lägga ner

Nyheter Dixie twins kan behöva flytta vid årsskiftet Centrumkrogen Dixie twins i Vallentuna kommer tvingas stänga i slutet av året. Detta eftersom deras kontrakt går ut och fastighetsägaren vill bygga om stället till kontor.fredag 23/8 15:36

Misstänkta för Stocksundsmordet släpps på fri fot

Nyheter Man i 50-årsåldern sköts utanför matbutik De tre personer som suttit anhållna, misstänka för mordet på en man i 50-årsåldern i Stocksund, släpps nu på fri fot.fredag 23/8 12:10
Stockholm Direkt