Ingen rökning eller hund. Så vill en Östermalmsbo göra Karlaplan ännu trevligare. Foto: Linda Gren

Förslaget: Förbjud rökning, hundar och cyklister på Karlaplan

En Östermalmsbo vill göra Karlaplan trevligare – genom att förbjuda cyklar, rökning och hundar.

  • Publicerad 12:45, 4 jun 2018

I ett nytt medborgarförslag som inkommit till Östermalms stadsdelsnämnd kräver förslagsställaren vissa förändringar på Karlaplan.

"Karlaplan är en pärla, en oas i stenstaden med grönska och vatten, som man måste värna om och vårda och som förtjänar ett bättre öde än det nuvarande. När korvkiosken på själva Karlaplan kommer att försvinna och Karlaplan bli ”hel” igen finns det en del saker som man i samband med detta skulle kunna åtgärda", skriver personen.

Åtgärderna som föreslås är att få bort tre saker: rökning, hundar och cyklar. Hundar och cyklar ska endast tillåtas i den "yttre ringen" med hänvisning till barnens trygghet. Och rökning ska totalförbjudas.

Klassiska Karlagrillen flyttar

"De som inte röker skall inte behöva utsättas för andras cigarettrök", skriver förslagsställaren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Täckning av bro upprör på Östermalm

Nyheter "Vi arbetar med att ta fram en långsiktig lösning" Den omdebatterade bron över Husarviken framkallar återigen starka känslor i Norra Djurgårdsstaden.fredag 19/10 16:20

Anrika fiket Valand kan bli kattkafé

Nyheter StockholmDirekt avslöjar: Ansökan har skickats in Efter att den klassiska 50-talsinteriören rivits ut från anrika kaféet Valand i Vasastan kan vi nu avslöja att ett kattkafé ansökt om att få öppna i lokalen.fredag 19/10 16:13