MER PARK. Centerpartiet vill göra Kungsholmstorg mer som en park. Foto: Karin Nilsson

Förslaget: Gör park av Kungsholmstorg

Gör mer park av Kungsholmstorg och ta bort vägen som delar området idag. Fixa fler platser för foodtrucks. Det föreslår Centerpartiet för att locka fler till platsen.

  • Publicerad 12:23, 21 jun 2018

Det är för mycket grus och för lite gräs och grönt på Kungsholmstorg. Det tycker Centern som lanserar ett förslag om att göra mer park av området istället. Framförallt vill de ta bort den delen av Garvargatan som skär genom stråket. Istället: Gräs och park.

– Kungsholmstorg är ett av Stockholms bästa ställen men tyvärr inte en plats som jättemånga Stockholmare utnyttjar. Jag tror fler skulle hitta dit om vi satsade mer. Vi måste hitta ett sätt att ta bort Garvargatan, bilarna får åka ner och upp igenom men inte köra igenom parken, säger partiets gruppledare Karin Ernlund (C).

Här är de 100 (?) nya grejerna som ska liva upp Kungsholmens glömda torg

Förutom mer grönt och grönska på bekostnad av dagens grusytor som ska minskas vill partiet också göra plats för fler foodtrucks vid Kungsholmstorg.

– Vi skulle gärna öppna upp för flera såna möjligheter och att staden kan sätta ut flera mobila bord och stolar så man kan köpa lunch och sätta sig i den upprustade parken, säger Karin Ernlund.

Ytan för torgförsäljningen vill partiet däremot inte ändra på, den ska vara kvar.

Satsningen är en del av partiets budgetsatsning på totalt 60 miljoner kronor för att rusta upp och sköta om stadens parker.

Mindre grus säger ni, innebär det att ni även vill ta bort gångstråket genom området?

– Det är ett trevligt promenadstråk som fortfarande ska gå att använda som det, gör man gräsmatta av allt skulle många tro att man inte får gå där. Det viktiga är att ta bort bilvägen som skär genom parken.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här rustas lekplatsen – för att locka vuxna

Nyheter Planen för de stora Nya lekytor, grill, boule och odlingar. Så här vill stadsdelen rusta och utvidga Signalparken i Marieberg. Nu får du tycka till om planerna.måndag 24/9 12:58

Miljöpartiet inleder samtal med Alliansen

Nyheter Första steget mot en ny koalition i landstinget i Stockholm I dag inleds samtalen mellan Alliansen och Miljöpartiet. Förhoppningen är att bilda ett gemensamt styre i Stockholms läns landsting.måndag 24/9 12:24