Förslaget: Hårdsatsa på trasiga rulltrappor

Stopp i rulltrappan bidrar till svår framkomlighet för pensionärer och funktionshindrade i tunnelbanan. Nu vill Miljöpartiet satsa en miljard för att få ett slut på eländet.

  • Publicerad 13:27, 9 feb 2018

Miljöpartiet vill satsa en miljard kronor på bland annat underhåll av rulltrappor i kollektivtrafiken. Man anser att trasiga rullband, rulltrappor och hissar skapar otrygghet och bidrar till att resandet blir en hinderbana. I satsningen vill man även se över renligheten och se till att hissarna är städade.

– Mellan oktober och december 2017 inrapporterades 2 801 stopp bland rulltrappor och hissar. Alliansen har styrt i 12 år nu och deras politik har gjort att situationen försämrats, det måste finnas en lösning för hur hissar och rulltrappor ska lagas, säger Malin Karlsson (MP), trafikpolitisk talesperson i Stockholms läns landsting.

I en tidigare artikel från 2017 svarade trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons (M) att de redan satsat mer än vad Miljöpartiet har på upprustningen.

– Vi är redan inne i en historisk satsning på att förnya SL:s rulltrappor. Sedan 2015 har vi arbetat målmedvetet och vi avsatte då 1,5 miljarder till detta, sa Kristoffer Tamsons då.

Miljöpartiet vill satsa på rulltrapporna i tunnelbanan. Foto: Erik Simander

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.