Ole-Jörgen Persson (M). Foto: Privat

Förslaget: Ny plan för tryggheten i Spånga-Tensta

Moderaterna är inte nöjda med tryggheten i Spånga-Tensta och vill ta fram en ny plan för att arbeta med frågan. Samtidigt väcker Socialdemokraternas budget - där pengar till kameror ingår - liv i debatten om trygghetskameror.

  • Publicerad 16:40, 11 okt 2017

Vem ska göra vad, när ska det göras och vilka effekter vill vi se?

För ett par veckor sedan rapporterade vi att den upplevda otryggheten ökar bland Spånga-Tensta borna. Nu menar Moderaterna att stadsdelens trygghetsarbete brister. De vill nu se över hur Spånga-Tensta arbetar med förebyggande trygghetsfrågor.

– Vi behöver en nystart i arbetet. Dels har det varit ett par väldigt allvarliga våldsbrott som tyvärr resulterat i att människor avlidit. Vi ser också att de insatser vi tagit beslut om tidigare under mandatperioden inte gett resultat, säger Ole-Jörgen Persson (M), vice ordförande i stadsdelsnämnden som står bakom Moderaternas skrivelse.

LÄS ÄVEN: Spångaborna känner sig allt mer otrygga

Han menar att den plan stadsdelen har i dag, som de själva ställde sig bakom, behöver bli mer konkret.

– Vem ska göra vad, när ska det göras och vilka effekter vill vi se? Det måste konkretiseras i en plan som tas fram med människor som vet vad det handlar om, som polisen, grannstadsdelar med liknande problem och aktörer som organisationen Tryggare Sverige, fortsätter Ole-Jörgen Person som också tar upp kamerafrågan i skrivelsen.

Än en gång tar ni upp kameror, vad är annorlunda den här gången?

– Jag har noterat att finansborgarrådet Karin Wanngård i den nya budgeten vill lägga 200 miljoner till en trygghetsfond där kameror ingår. Det öppnar upp för en ny diskussion även lokalt, säger Ole-Jörgen Persson.

Mohamed Nuur (S), ersättare i stadsdelsnämnden håller med om att trygghetsarbetet måste bli bättre.

– Där håller jag med, men på vilket sätt, det måste vi diskutera, säger Mohamed Nuur (S).

Förändrar S trygghetsfond något för hur ni kommer att jobba med kamerafrågan?

– Om kommunen och regeringen ger stadsdelen förutsättningar för att vi själva ska kunna sätta upp kameror så är jag öppen för det, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter Karin Ernlund (C) i stor intervju inför valet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43