Förslag. SISAB vill riva Blackebergsskolan och bygga nytt. Foto: Bysmon/ Wikimedia

Förslaget: Riv hela Blackebergsskolan

SISAB har lämnat in ansökan om att få riva Blackebergsskolan. Anledningen är att det finns för få elevplatser i området.

  • Publicerad 10:13, 26 nov 2018

Blackebergsskolan har för få elevplatser än vad som behövs. Nu vill SISAB, som äger och förvaltar skolor i Stockholm, riva Blackebergsskolan och bygga nytt.

– Skolan behöver rymma fler elever men att bygga om skolan hade varit en dyrbar lösning, speciellt om man ska möta dagens krav på tillgänglighet och ventilation, säger Thomas Bergsell, pressansvarig på SISAB.

SISAB har kollat på andra lösningar, som en utbyggnad av den befintliga skolan, men kommit fram till att en rivning är den mest effektiva.

– Det är en ovanlig åtgärd men vi har tittat på andra lösningar också. Först och främst tittade vi på om det fanns andra platser i området där vi kunde bygga en helt ny skola, men någon sådan hittade vi inte, säger han.

Men SISABs utredningar av alternativa åtgärder räckte inte. I fredags fick de därför dra tillbaka sin ansökan för komplettering.

– I fredags fick vi inrådan av juristerna att titta på fler alternativ och bifoga det i vår ansökan. Så nu ska vi göra det lite snabbt och skicka in en ny ansökan, säger han.

Enligt Thomas är Blackebergsskolan med på noterna och är positiva till förslaget.

– Vi har haft flera möten och de är informerade. De personer vi har pratat med tycker att det här är en bra idé men nu får vi vänta och se vad som händer.