Nu vill Liberalerna se krafttag mot inbrotten i Bromma. Obs. Bilden är en genrebild. Foto: Mikael Andersson

Förslaget: Så ska inbrottsvågen i Bromma stoppas

Nu måste det tas ett krafttag mot inbrotten i Bromma. Efter polisens larm om en inbrottsvåg vill nu Liberalerna i Bromma se ett ökat samarbete mellan polisen och de lokala politikerna, samt vakter på till exempel Brommaplan.

  • Publicerad 11:27, 7 nov 2017

Polisens larm förra veckan om ett ökande antal inbrott i Bromma har fått Liberalerna i Bromma att reagera.

– Nu har vi en akut situation här i Bromma och det känns som att vi i nämnden måste bli mer informerade. Vi vet att stadsdelen har samarbete med lokalpolisen men det måste vi politiker få bättre insikt i. Vi skulle kanske behöva en avrapportering på mer regelbunden basis, säger Hanna Wistrand, ordförande för Liberalerna i Bromma, och tillägger:

– Om vi får mer info kan vi från stadsdelens håll skapa mer påtryckningar.

Polisen larmar: 35 inbrott i Västerort på en vecka

Därför föreslår Liberalerna nu att det lokala brottsförebyggande rådet i Bromma och representanter för polisen bjuds in till nämnden för att diskutera hur arbetet mot brottsligheten i Bromma ser ut.

Pausar medborgarlöftet

Polisens medborgarlöfte till Bromma för år 2017 var att Brommaplan skulle göras tryggare. När polisen har en kvart över mellan larm ska de svänga förbi Brommaplan för att vara synliga. Men i nuläget får det löftet stå tillbaka.

– Just nu, när det är så mycket inbrott har polisen fått i uppgift att åka till de här inbrottsdrabbade områdena istället för Brommaplan, säger Lena Törnblom Löfquist, kommunpolis i Bromma.

För poliserna räcker helt enkelt inte till för att täcka båda områdena. Något som skulle kunna lösas temporärt genom olika typer av trygghetsvakter på till exempel Brommaplan, menar Liberalerna.

– Om det gör att poliser kan patrullera bostadsområden istället så skulle det göra en enorm skillnad, säger Hanna Wistrand.

För vardagsbrott, så som inbrott, måste kunna prioriteras högre, menar hon.

– Om man inte ens kan känna sig trygg i sin vardag, och ska vara rädd när man är hemma, då känner man sig inte särskilt fri, säger Hanna Wistrand.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nej – Midsommarfirandet är inte hotat

Falskt rykte rör upp känslor i Norra Ängby Enligt ett Facebook-inlägg från Norra Ängby Trädgårdsstadsförening såg det traditionsenliga midsommarfirandet i Björklunds Hage ut att vara hotat. Men så allvarligt är inte läget, menar Carola...torsdag 21/6 13:26

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42