Medborgarkontoret i Åkermyntan föreslås stänga. Foto: Mikael Andersson

Förslaget: Stäng Åkermyntans medborgarkontor

I Åkermyntan i Hässelby har det sedan några år tillbaka legat ett medborgarkontor. Men nu är planen att kontoret ska stänga, eftersom det inte kommer tillräckligt med besökare.

  • Publicerad 15:18, 17 jan 2020

I biblioteket i Åkermyntan ligger ett av Hässelby-Vällingbys tre medborgarkontor. Kontoren är till för att göra det lättare för medborgare att få samhällsinformation och komma i kontakt med stadsdelens olika verksamheter.

Men nu föreslår stadsdelsförvaltningen att kontoret i Åkermyntan ska stänga.

– Det är bara åtta procent av de som besöker våra medborgarkontor som besöker det i Åkermyntan. Vi har inte haft tillräckligt kundunderlag eller utrymme i lokalerna för att kunna satsa där, säger Linda Björkman, enhetschef för medborgarservice i Hässelby-Vällingby.

Hänvisas till andra kontor

Istället ska folk hänvisas till kontoret i Bibblerian i Hässelby gård, och det nyöppnade kontoret i Tegelhögen i Vällingby centrum.

– Det i Vällingby ligger närmare många av de nyanlända som kommit till stadsdelen, så vi har ett större behov av ett kontor där. Där har vi också fler aktiviteter, som språkkafé och advokatjour, säger Linda Björkman.

Om förslaget godkänns kommer Åkermyntans medborgarkontor stänga den 1 februari.

Uppdatering 2020-01-20:

Enligt Linda Björkman blev beslutet att kontoret, som föreslaget, stänger.

Högsta domstolen tar inte upp Al-Azharfallet

Nyheter Ekobrottsdömda ledamöter nekar fortfarande I oktober förra året fälldes fyra tidigare ledamöter i Al-Azharstiftelsen i Svea hovrätt för grov ekonomisk brottslighet. Nu har Högsta domstolen fastställt domen – det vill säga, överklagan beviljas...torsdag 27/2 16:40

Kritiken växer mot förslaget om skola på Solhems BP

Nyheter S: "Ställer nödvändiga verksamheter mot varandra" Förslaget om att bygga skola på Solhems bollplan har mötts av kritik från två föreningar i Spånga. Nu stämmer oppositionsborgarråden Emilia Bjuggren (S) och Clara Lindblom (V) in i kritiken. De menar...torsdag 27/2 16:22

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt