Foto: Bengt Johansson

Försök till mord på flicka i Galgvreten

En flicka i Galgvreten har blivit misshandlad av en man i 45-årsåldern. Detta rapporterar polisen. Nu är en förundersökning inledd om försök till mord.

  • Publicerad 16:53, 13 jun 2018

En man i 45-årsåldern har betett sig hotfullt mot förbipasserande och angripit en flicka i lågstadieåldern, skriver polisen på sin hemsida. Händelsen ska ha inträffat vid 15-tiden på onsdagen.

”Mannens handling är av att sådant slag att polisen något senare inleder förundersökning om försök till mord”, skriver Daniel Wikdahl som är presstalesperson för polisen.

Daniel Wikdahl säger även till Expressen att brottsrubriceringen kan komma att ändras under förundersökningens gång.

Det är ännu oklart om mannen avslutade attacken självmant eller om flickan, som hade sin förälder med sig, lyckades förmå mannen att sluta. Därefter kunde de larma polis.

Flickan ska enligt uppgift vara skakad av händelsen men har inte behövt uppsöka sjukhus för sina skador. Gärningsmannen greps kort efter händelsen. Polisen ska nu höra alla inblandade i fallet, säger Daniel Wikdahl till Expressen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Grannslagsmål slutade med ambulansfärd

Nyheter Två grannar i kommunens västra delar började bråka på onsdagskvällen. En man och en kvinna har anmält varandra för misshandel.torsdag 17/1 11:24

Experten tipsar – så håller du värmen

Nyheter Kylan är här! Såhär klär du dig bäst för att hålla värmen, enligt generalmajor Karl Engelbrektsson.torsdag 17/1 10:31