Foto: Bengt Johansson

Försök till mord på flicka i Galgvreten

En flicka i Galgvreten har blivit misshandlad av en man i 45-årsåldern. Detta rapporterar polisen. Nu är en förundersökning inledd om försök till mord.

  • Publicerad 16:53, 13 jun 2018

En man i 45-årsåldern har betett sig hotfullt mot förbipasserande och angripit en flicka i lågstadieåldern, skriver polisen på sin hemsida. Händelsen ska ha inträffat vid 15-tiden på onsdagen.

”Mannens handling är av att sådant slag att polisen något senare inleder förundersökning om försök till mord”, skriver Daniel Wikdahl som är presstalesperson för polisen.

Daniel Wikdahl säger även till Expressen att brottsrubriceringen kan komma att ändras under förundersökningens gång.

Det är ännu oklart om mannen avslutade attacken självmant eller om flickan, som hade sin förälder med sig, lyckades förmå mannen att sluta. Därefter kunde de larma polis.

Flickan ska enligt uppgift vara skakad av händelsen men har inte behövt uppsöka sjukhus för sina skador. Gärningsmannen greps kort efter händelsen. Polisen ska nu höra alla inblandade i fallet, säger Daniel Wikdahl till Expressen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.