Försvarets radioanstalt på Lovö. Foto: FRA

Försökte köra in lastbil på FRA utan tillstånd – greps av polis

En man greps vid FRA på onsdagsmorgonen efter att han utan tillstånd försökt köra in med lastbil på den topphemliga anläggningen på Lovö.

  • Publicerad 10:28, 13 mar 2019

Mannen greps av polis strax efter 9-tiden vid Försvarets radioanstalts område på Lovö. Enligt uppgifter till flera andra medier ska mannen ha försökt köra in på området med en lastbil.

Han saknade dock de giltiga papper som behövs för inpassering, vilket fick myndighetens skyddsvakter att reagera. Mannen har nu släppts på fri fot.

– Det har upprättats en rapport om brott mot skyddslagen. Det handlar om en person som inte har rätt att vara där, men vi har ingen frihetsberövad längre, säger Kjell Lindgren, presstalesperson på polisen, till Expressen. 

FRA vill inte kommentera incidenten.

Även i lördags ska en utländsk medborgare ha gripits efter att hen fotograferade utanför FRA:s entré. Personen släpptes dock senare av polis.

FRA bedriver topphemlig signalspaning och anläggningen klassas som ett skyddsobjekt med bland annat fotoförbud och förstärkt skydd.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Skådespelar om VM-medaljer

Nyheter Skådespelandet tar en 16-årig Älvnäsbo till USA. Där ska Ludvig Karmalm tävla internationellt i sommar. – Jag är förväntansfull, säger han.måndag 25/3 9:05

KRÖNIKA: Nyheterna är som 2014 all over again

Krönika Ibland är det helt otroligt hur saker och ting bara går runt i cykler. När Mälarö Tidning startade för drygt fem år sedan kastades jag in i Mälaröarna. Min kunskap om öriket Ekerö låg väl ungefär på...måndag 25/3 1:15