Banor. Jan Björklund och Hans Olofsson var med när banorna anlades i våras. Foto: Jonas Månsson

Första året sämre än väntat

I våras hade Golfbaren i Jungfrusund premiär. Förra helgen stängde de för säsongen, som inte motsvarat förväntningarna. Vädret är en av faktorerna som har påverkat tror Hans Olofsson, vd och grundare.

  • Publicerad 17:15, 3 okt 2019

Av de som besökt oss har det varit riktigt uppskattat. Många Ekeröbor har uttryckligen välkomnat oss.

I maj var konstgräset lagt och glasskiosken öppen, redo att ta emot besökare till Ekerös minigolfbana i Jungfrusund. Första säsongen gick sämre än väntat, vilket kan ha haft flera bidragande faktorer.

– Vi är en väldigt väderberoende verksamhet och det blev en sämre sommar än vi hoppats på. Dessutom är det ju en ny grej och det tar tid för folk att hitta en, säger Hans Olofsson, och fortsätter:

– Av de som besökt oss har det varit riktigt uppskattat. Många Ekeröbor har uttryckligen välkomnat oss.

Trots den tröga starten känner sig Hans hoppfull inför nästa säsong och ser fram emot att fortsätta och ta nya tag. I söndags stängde de för säsongen och öppnar igen gör de förhoppningsvis lagom till påsk.

– Det beror givetvis på vädret, men senast den första maj har vi definitivt öppnat, säger Hans Olofsson, som driver ytterligare tre golfbanor med samma koncept.

Vi själva är supernöjda med banan på Ekerö och även om vi är nöjda med alla våra projekt är nog denna ändå pricken över i:et rent estetiskt, säger han.

Buller att vänta i Vinsta i sommar

Nyheter Förbifartsbygget går in i ny fas Arbetet med trafikplats Vinsta, en del av vägbygget E4 Förbifart Stockholm, har inte gått någon Västerortsbo förbi. Nu går bygget in i en intensiv – och ljudlig – fas.fredag 29/5 15:06

En halv miljon ska öka ungas trygghet i sommar

Nyheter ✓Aktiviteter ✓Anställer personal ✓Feriejobb utomhus Inställda arrangemang och mer fritid riskerar att resultera i stök och otrygg miljö bland Mälaröarnas ungdomar. Det menar Lena Törnblom Löfquist, samordningschef i Ekerö. Nu läggs 500 000 kronor på...tisdag 26/5 11:40

Jungfrusund laddar för stortävling i minigolf

Nyheter Men brasklappar för coronaviruset Ett drygt år efter öppningen väntar stortävling på minigolfbanan i Jungfrusund. I slutet av augusti är planen att landets bästa ska göra upp i inofficiella SM i minigolf.måndag 25/5 11:30

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt