2017. Det här handslaget mellan Jan Kihl, ordförande för Sundbybergs idrottsallians, och kommunalråd Johan Storåkers (L), ska följas upp med ett nytt under nästa år. Det kanske inte blir fullt lika enkelt att genomföra eftersom det då bland annat handlar om fler sportanläggningar. Foto: Helin Pakdemir

Första handslaget för mer idrott

– Det är en unik dialog vi har här i Sundbyberg. I vissa kommuner så får folk knappt träffa en politiker, förklarade Jan Kihl, ordförande för Sundbybergs Idrotts- allians när han talade om handslaget mellan kommunen och Sundbybergs Idrottsallians.

  • Publicerad 16:52, 20 dec 2016

Sundbybergs stad och Sundbybergs Idrottsallians har tillsammans tagit fram ett idrottspolitiskt program för Sundbyberg i hopp om att förbättra för idrotten i kommunen.

– Det är viktigt att vi gör detta tillsammans. Ibland kan det hända att vi inte är överens på vissa punkter men då har vi en dialog och löser det, säger kommunalråd Johan Storåkers (L).

Det är ett flertal föreningar som är med i Sundbybergs Idrottsallians och de är alla överens om handslaget. Bland dessa finns det föreningar som Sundbyberg IK som funnits sedan 1893, men även nyare föreningar som Parkourföreningen.

– Vi försöker blanda modernitet och tradition, berättar Jan Kihl.

Jan Kihl och Johan Stor-åkers är båda överens om hur viktigt detta handslag är.

– Vi fokuserar inte bara på föreningsidrott. Folk ska ha möjlighet att utföra spontana idrottsaktiviteter i Sundbyberg. Sedan anser vi även att skolidrott är en viktig punkt då barn måste röra på sig mer, berättar Johan Storåkers.

År 2017 ska det andra handslaget genomföras. Då kommer punkter som anläggningar, pengar och mark tas upp.

– Frågan om anläggningar blir svårare då vi har begränsade resurser. Men vi ska göra allt vi kan för att lösa de problemen, förklarar Johan Storåkers.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Trygghetsbil ska förhindra brott

Nyheter På onsdagen invigdes Sundbybergs stads nya trygghetsbil. Bilen bemannas av volontärer som ska förhindra brott och skapa gemenskap.onsdag 20/6 16:38

Idrottshall blir 100 miljoner dyrare

Nyheter Sundbybergs stad går vidare med planerna på att bygga en ny multisporthall vid Sundbybergs IP. Nu har prislappen dock stigit till 559 miljoner, drygt 100 miljoner kronor dyrare än när förslaget...tisdag 19/6 14:17