Monica Heyder startade laget i höstas, bland annat tillsammans med Annicka Majuri. Foto: Mikael Andersson

Första hemmamatchen för Vallentunas damveteraner

För ett år sedan kunde de knappt åka skridskor. Men efter alla timmar i hallen, tittandes på ungarnas hockeyträningar, blev suget för stort. Nu har de tränat sin första säsong och på söndag ska möta IFK Österåker i hemmahallen i en träningsmatch.

  • Publicerad 12:03, 3 mar 2020

Det ska bli jättekul!

I höstas rapporterade vi om Vallentunas nya damlag i hockey: LadyVets – ett lag för kvinnor över 18 som aldrig har spelat hockey förut, men med sikte på att så småningom spela seriespel. Nu är deras allra första säsong snart slut, vilket de i sin tur firar med lagets allra första träningsmatch mot Åkersbergalaget IFK Österåker.

– Vi försöker göra det här lite roligare, än vad det kanske är annars, med lite jippo runt omkring, säger Monica Heyder, en av grundarna till laget.

Skratt, kramar och snacks när mammorna intar isen

På söndag den 8 mars, klockan 20.30 i Vallentuna IP:s A-hall är det dags. Inträdet är gratis men de hoppas kunna arrangera någon form av insamling för välgörenhet på platsen.

Seriespel till hösten

Det var efter en föräldramatch mot deras hockeyspelande barn som intresset väcktes. De allra flesta hade inte spelat hockey tidigare, och många av dem kunde knappt åka skridskor, men snart var de ändå ett 40-tal tjejer som började träna tillsammans två gånger i veckan. Laget i Österåker har exakt samma förutsättningar och även de startade i höstas.

Hockeymammor startar eget damlag i Vallentuna

– De har inte heller kört riktiga matcher ännu och de är ungefär 50 personer. Det verkar som att det har blivit ett uppsving för damhockeyn i Stockholmsområdet, vilket för med sig att det finns en rekreaktionsserie för oss som vi kan spela i nästa år, säger Monica Heyder.

Vann förra mötet

Det här blir lagets andra träningsmatch mot IFK Österåker. Den första spelades för några veckor sedan och då blev det en klar Vallentunavinst när laget vann med 6–3.

– Det blev en överraskning för allihopa att köra med andra, inte bara tjejerna vi redan känner. Inför nästa match känns det lite nervöst, men det ska bli jättekul. Vi har hög puls, men det finns en tävlingsinstinkt och det finns det i andra laget också.