Hittad. Efter över ett dygns sökande efter den försvunna franska turisten Yannis har han nu hittats av allmänheten. Bilden är en arkivbild. Foto: Sacharias Källdén

Försvunna Yannis, 18, hittad i Bromma

Efter över ett dygns sökande så är nu är den försvunna 18-åriga turisten från Frankrike hittad.

  • Publicerad 14:32, 19 sep 2019

I tisdags kväll försvann 18 år gamla Yannis från sina föräldrar i Danderyd. Polisen gick fort ut med att han var försvunnen då han har autism och enbart pratar franska. Enligt initiala uppgifter ska han ha tagit en buss från Mörby centrum.

Enligt vittnesuppgifter ska han senare ha setts i Täby och sökandet fokuserades först i Norrort. Men tidigare under torsdagsmorgonen fångades han på bild från en övervakningskamera på ett hotell i Älvsjö.

Hittades av allmänheten

Då koncentrerade polisen, som gått ut med Yannis namn och bild, sökandet till Älvsjö.

Men vid 13.32 kom beskedet att han, efter att ha varit försvunnen i över ett dygn, hittats av allmänheten på andra sidan stan, i Åkeshov i Bromma.

– Han är anträffad, det var några som sett honom på bild och känt igenom honom och sedan hållit kvar honom på platsen tills polisen kom, säger Per Åkermark, operativ koordinator i polisområde Täby.

Yannis mår efter omständigheterna bra säger polisen.

– Han sitter tillsammans med sin mamma i en polisbil nu. Han mår efter omständigheterna bra men är omtumlad av det som hänt. Nu ska han få mat och vatten, säger han.

Försvunna turisten har setts i Älvsjö

Polisen kommer nu att försöka skapa sig en bild av hur han har färdats och vad som kan ha skett.

– Det har varit ett sökförfarande som pågått intensivt, främst nu under morgonen så det är skönt att han är åter, säger Per Åkermark.

Stockholm Direkt