Varning. Dåligt badvatten på vissa platser. Foto: Mostphotos

Fortfarande dåligt badvatten på flera platser

Kommunen avråder fortfarande från att bada på flera platser i Enköping. Bakterier och algblomning gör att badvattnet inte är bra.

  • Publicerad 16:37, 6 aug 2018

Vi väntar på provsvar och avråder från bad

Ena-Håbotidningen berättade i förra veckan att Enköpings kommun avråder allmänheten från att bada på Koffsans och Nylada badplatser. Dessa rekommendationer gäller fortfarande, berättar Johan Norén, miljöinspektör hos kommunen.

När det gäller Koffsan finns det misstankar om att ett stort antal personer har smittats av sjukdomen ehec efter att ha badat där. Kommunen väntar fortfarande på säkra provsvar.

– Det finns ganska övertygande underlag om att det åtminstone har förekommit sjukdomsframkallande ehec-bakterier i vattnet, säger Johan Norén.

På Nylada badplats har det inte kommit fram någon annat än att det fortfarande är algblomning och därför inte är rekommenderat att bada.

På Kullabadet har det rapporterats en något förhöjd bakteriehalt i vattnet. Kommunen avråder inte från att bada, men manar till försiktighet. Det är inte lämpligt att svälja badvattnet man ska vara noggrann med hygienen efter att ha badat på Kullabadet.

Alstabadet har både haft algblomning och en hög bakteriehalt i vattnet. Där avråder kommunen allmänheten från att bada.

Ytterligare en badplats där det kan finns problem med badvattnet är Fånö, där det har varit algblomning.

– Vi väntar på provsvar och avråder från bad, säger Johan Norén.

Den som vill bada i Enköping på annan plats än i bassänger kan bada på Härjarö, Bredsand eller Öns badplatser. Det finns inget som tyder på att badvattnet skulle vara dåligt på dessa badplatser.

Badvatten i kommunen

Kommunen avråder från bad på Koffsan, Nylada, Alstabadet och Fånö.

På Kullabadet ska de badande vara försiktiga och noga med hygienen.

På Härjarö, Bredsand och Öns badplatser ska det inte finnas några problem med badvattnet.

Visa merVisa mindre

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53

Grillning orsakade brand - stor spridningsrisk

Nyheter En gräsbrand nära Vattenparken i Enköping som kunde ha fått allvarliga konsekvenser släcktes av räddningstjänsten på tisdagskvällen.onsdag 3/6 9:34