Foto: Sara Ringström

Fortfarande ingen gripen efter explosionen i Vårby

Polisen arbete för att försöka hitta de skyldiga till granatexplosionen i Vårby gård, som dödade en 63-årig man, fortsätter i oförminskad styrka. Utredarna arbetar med flera teorier om hur explosionen kunde inträffa.

  • Publicerad 11:30, 29 jan 2018

Den 7 januari sprängdes en handgranat på torget i Vårby gårds centrum. Explosionen dödade en 63-årig Vårbybo och skadade en kvinna i 45-årsåldern.

Än så länge har ingen gripits, men polisutredningen fortsätter med oförminskad styrka.

Sedan tidigare har polisen slagit fast att det var en handgranat från forna Jugoslavien som detonerade. Sådana granater har på senare år blivit vanligt förekommande i Stockholms kriminella kretsar.

Polisen: Så här såg handgranaten i Vårby gård ut

Därför använder knarkligor handgranater

Strax efter explosionen tillsatte polisen en utredningsgrupp med 15 erfarna utredare. Och sedan ett par veckor tillbaka leds utredningen av åklagare Ida Arnell. Hon är förtegen om detaljer i utredningen.

– Det jag kan säga är att förundersökningen pågår. Polisen arbetar med spaningsarbete, säger Arnell.

Polisen har hört över 100 vittnen, har vittnesmålen gett någonting? 

– Det kan jag inte säga i nuläget. Polisen har hörts ett stort antal vittnen och vi är så klart intresserade av alla iakttagelser.

Polisen gick tidigt ut och bad om vittnesmål om en skottlossning kvällen innan. Har ni kunnat hitta en koppling där emellan?

– Det är någonting vi tittar på självklart. Men jag kan inte säga om det kommer ge någonting i slutändan. Vi är i ett tidigt stadie fortfarande.

Fortsätter arbetet med oförminskad styrka? 

– Ja, polisen lägger stora resurser på det här ärendet. 

Har ni kunnat utesluta några teorier om hur det här har gått till?

– Nej, det har vi inte. Vi arbetar vidare med flera möjliga händelseförlopp.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.