Mordförsök. En 32-årig man kunde gripas av polis i direkt anslutning till händelsen den 7 maj. Foto: Daniel Cannervik

Fortfarande kritiskt tillstånd efter våldsamt bråk

Tillståndet för offret är fortfarande mycket allvarligt en månad efter det våldsamma bråket i en villa i Knalleborg. Två personer sitter häktade misstänkta för händelsen.

  • Publicerad 01:15, 15 jun 2019

Skadorna har varit livshotande och är fortfarande mycket allvarliga.

Det var på tisdagskvällen den 7 maj som ett bråk uppstod i en villa i Knalleborg på Ekerö. Larmet orsakade ett stort pådrag av polis och ambulanser. På adressen anträffades en allvarligt skadad person som fick föras till sjukhus med helikopter.

En 32-årig man kunde gripas av polis i direkt anslutning till händelsen. Han ska ha befunnit sig i bostaden i samband med brottet.

– Det rör sig om närstående personer där två sitter häktade för att ha utövat våld mot en tredje person. En person är allvarlig skadad och två övriga personer är misstänkta för mordförsök, säger Josefina Yalo, kammaråklagare på Västerorts åklagarkammare.

Starkt misstänkta

Strax därefter frihetsberövades även en 61-årig kvinna. Båda häktades senare för försök till mord.

De är på sannolika skäl misstänka för brott, vilket är den starkaste misstankegraden.

Brottsoffret, en man i 60-årsåldern, fick livshotande skador och enligt åklagaren är tillståndet en månad efteråt fortfarande kritiskt.

– Ja, det kan man säga. Skadorna har varit livshotande och är i vart fall fortfarande mycket allvarliga.

Alla inblandade uppges inte vara bosatta på adressen för närvarande, men enligt åklagaren ska de ha varit det.

Hur brottet gick till vill hon inte säga något om. Enligt tidiga uppgifter till Aftonbladet ska det ha rört sig om ett familjebråk, där minst en av gärningspersonerna ska ha slagit en annan familjemedlem med en stekpanna och ett basebollträ.

Utreder fortfarande

Åklagaren har dock inte velat kommentera uppgifterna.

– Vi håller fortfarande på att utreda vad som har hänt, säger Josefina Yalo.

Åklagaren har nu begärt att få tid till den 19 juni innan åtal kan väckas.

Härligt engagemang när vi ber om åsikter

Krönika Ni läsare är faktiskt det bästa med det här jobbet. Det kan låta inställsamt, men är helt sant. Att göra en artikel, enkät eller krönika som väcker era reaktioner är stor del till att jag trivs så...tisdag 8/10 8:15

Trolleriföreställning på Barnens eget bibliotek

Nyheter När Kalle Nilsson fick i uppdrag av sin chef att göra en föreställning som går att förstå utan språk skapades trolleriföreställningen ”Illusionistens assistent”. Den 13 oktober går den att se på...tisdag 8/10 7:15

Sportigt häng när kyrkan bjuder på kvällsaktivitet

Nyheter En lördag per månad arrangerar Färingsö Församling olika event. Projektet ”Plattform Stenhamra” vänder sig till ungdomar som fyllt 15 år. Nästa gång erbjuds midnattsfotbollsturnering i...tisdag 8/10 6:15