Släckt. Elljusspåret i Össeby saknar fortfarande belysning efter stormen Alfrida i början av året. Foto: Hege Hellström

Fortsatt mörkt i Össebys elljusspår

I flera veckor har det varit strömlöst i motionsspåret vid Össeby IP i Vallentuna. Nu kommer en prognos: det blir dyrt och långdraget att reparera.

  • Publicerad 11:43, 29 nov 2019

Elljusspåret vid Össeby IP är släckt – och så kommer det att förbli ett bra tag framöver, enligt kommunen. Det är några av de sista skadorna från stormen Alfrida i januari som fortfarande spökar. Kablarna på elljusspåret träffades då av fallande träd och under hösten har det orsakat kortslutningar efter det fuktiga vädret.

Fortsatt mörkt i elljusspår efter stormen Alfrida

– Vi jobbar för fullt med problemet och hoppas att det löses så fort som möjligt, skriver Ola Nilsson, enhetschef för idrott och friluftsliv på fritidsförvaltningen, i ett mejl till VallentunaDirekt.

Har fått en offert

Problemet uppmärksammades på kommunens hemsida i mitten av november och nu har de mottagit en offert från en entreprenör. Och beskedet är tydligt: Det kommer att bli dyrt.

Ett år efter Alfrida – nu är elljusspåren återställda

– Det är väldigt kostsamt att laga spåret så vi måste dela upp offerten i flera delar. Stora delar av kablaget samt stolpar måste bytas, skriver Ola Nilsson.

Arbetet påbörjas snart

När arbetet blir klart är i nuläget oklart. Det går inte heller att bekräfta om spåren kommer gå att använda under arbetets gång.

– Vår förhoppning är att reparatören kan påbörja arbetet så fort som möjligt så att vi kan få igång belysningen, skriver Ola Nilsson.

Så mycket ska det kosta att bada i nya Täbybadet

Nyheter Ny upphandling av Norrskogsbadet 2022 kommer Täbys nya badhus att stå klart i Täby park. Så här mycket kommer det att kosta att bada.torsdag 12/12 12:09

Syskonens pepparkakshus sprider glädje på äldreboende

Nyheter "Alla som vill kan baka eller hälsa på ett äldreboende" Brukar du också svära över att pepparkakshuset blir misslyckat år efter år? Det är inget som Elin Sunnert från Danderyd känner igen. Hon bakade ett hus med snickarglädje – som numera ”bor” hos de...torsdag 12/12 12:06