Släckt. Elljusspåret i Össeby saknar fortfarande belysning efter stormen Alfrida i början av året. Foto: Hege Hellström

Fortsatt mörkt i Össebys elljusspår

I flera veckor har det varit strömlöst i motionsspåret vid Össeby IP i Vallentuna. Nu kommer en prognos: det blir dyrt och långdraget att reparera.

  • Publicerad 11:43, 29 nov 2019

Elljusspåret vid Össeby IP är släckt – och så kommer det att förbli ett bra tag framöver, enligt kommunen. Det är några av de sista skadorna från stormen Alfrida i januari som fortfarande spökar. Kablarna på elljusspåret träffades då av fallande träd och under hösten har det orsakat kortslutningar efter det fuktiga vädret.

Fortsatt mörkt i elljusspår efter stormen Alfrida

– Vi jobbar för fullt med problemet och hoppas att det löses så fort som möjligt, skriver Ola Nilsson, enhetschef för idrott och friluftsliv på fritidsförvaltningen, i ett mejl till VallentunaDirekt.

Har fått en offert

Problemet uppmärksammades på kommunens hemsida i mitten av november och nu har de mottagit en offert från en entreprenör. Och beskedet är tydligt: Det kommer att bli dyrt.

Ett år efter Alfrida – nu är elljusspåren återställda

– Det är väldigt kostsamt att laga spåret så vi måste dela upp offerten i flera delar. Stora delar av kablaget samt stolpar måste bytas, skriver Ola Nilsson.

Arbetet påbörjas snart

När arbetet blir klart är i nuläget oklart. Det går inte heller att bekräfta om spåren kommer gå att använda under arbetets gång.

– Vår förhoppning är att reparatören kan påbörja arbetet så fort som möjligt så att vi kan få igång belysningen, skriver Ola Nilsson.

Stockholm Direkt