ÅTRÅVÄRD MARK. I Sickla park stod länge en tillfällig skolpaviljong. Nu är det oklart vad som händer med platsen. Foto: Elina Lundberg

Fortsatt politisk strid om ny skola i Sjöstan

Den politiska bataljen kring bristen på skolplatser i Sjöstan fortsätter. Skolborgarrådet Olle Burell (S) säger sig arbete så fort han kan. Inte snabbt nog, enligt före detta skolborgarrådet Lotta Edholm (FP).

  • Publicerad 13:49, 5 mar 2015

Som vi skrev igår kommer det bli ett trångt och tufft år på Lugnets skola och Sjöstadsskolan. I höst tvingas båda skolorna ta emot dubbelt så många barn som de planerat för, på grund av bristen på skollokaler i området.

Området behöver en ny skola

Det ska byggas en ny skola i området men skolborgarrådet Olle Burell (S) kan inte säga när det fattas något beslut.

– Det enda jag kan säga är att vi arbetar så fort vi kan, säger Olle Burell på onsdagen.

Uttalandet har fått före detta skolborgarrådet Lotta Edholm (FP) att vässa lansen. Hon skriver i ett pressmeddelande att Olle Burell är skyldig Sjöstans föräldrar ett besked om när beslut om en ny skola kan tas.

– Jag uppmanar den rödgrönrosa majoriteten att snabbt sätta igång igen med arbetet att skapa permanenta skolplatser vid Ekbacken. Att den rödgrönrosa majoriteten, med skolborgarrådet Olle Burell (S) i spetsen, helt har pausat planerna på en ny skola på Ekbacken i Hammarby Sjöstad är bedrövligt, säger Lotta Edholm (FP) i pressmeddelandet.

Intressekonflikt med idrotten

Enligt tidigare uttalande från Olle Burell är planerna på en skola vid Ekbacken fortfarande aktuella. Men eftersom tomten även pekats ut som en lämplig plats för en ny konstgräsplan måste staden komma fram till om det är idrottsförvaltningen eller utbildningsförvaltningen som ska få tillgång till den eftertraktade markytan.

Olle Burell har tidigare sagt att en skola kommer att gå före en bollplan om ett skolbygge bedöms som lämpligt på platsen. Idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) har sagt samma sak.

En utredning pågår.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.