SKADEGÖRELSE. Både i lördags och söndags tog sig obehöriga in i Brotorpshallen. Nu kräver idrottschefen att en lättpasserad dörr byts ut skyndsamt. Foto: Ulrica Andersson

Fortsatt problem med obehöriga i Brotorpshallen

I helgen var obehöriga återigen inne i Brotorpshallen. Nu ska åtgärder för att få problemet att upphöra diskuteras, enligt kommunens idrottschef.

  • Publicerad 14:22, 10 feb 2020

Både i lördags- och söndags kväll har obehöriga tagit sig in i Brotorpshallen. Vaktbolag och polis larmades och det har enligt Mikael Eljenmyr, idrottschef i Sundbyberg, gjorts en polisanmälan.

Nya skadegörelse i Brotorpshallen

För honom har måndagsförmiddagen handlat om att få fastighetsägaren Lokalfastigheter att laga den trasiga dörren.

– Dörren som går att slita upp måste bytas ut snarast, helst skulle det ha varit gjort redan i går och jag har talat med Lokalfastigheter på förmiddagen, säger Mikael Eljenmyr.

Efter händelserna andra helgen i januari talade Martin Hamrin, verksamhetsansvarig på idrottsenheten, om dubbelbemanning och fördjupat samarbete med vaktbolaget.

Det har dock inte skett några organisatoriska förändringar, enligt Mikael Eljenmyr.

– Vi har två vaktmästare från idrotten som arbetar kvällar och helger. Samt väktare som kollar till, säger Mikael Eljenmyr.

Har ni bekymmer på fler ställen än i Brotorpshallen?

– Ja. I Rissne har det varit lugnt en tid, men i helgen kallades väktare dit. Det handlar om personer som stör idrottsverksamheten.

I en omfattning så att ledare tvingas ställa in?

– Ännu har inget ställts in.

Helgens skadegörelse i Brotorpshallen var inte av större omfattning, enligt Mikael Eljenmyr, men han menar att det i sak inte förändrar någonting.

– Vi måste se till att få stopp på det här. Nu är ytterdörren till Brotorpshallen prioriterad, men vi behöver diskutera fler åtgärder, säger Mikael Eljenmyr.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Då avgörs ödet för Sundbybergs multihall

Nyheter Möte. Hallens framtid ska upp för beslut Lösningen på behovet av idrottsytor i Sundbyberg har varit den tilltänkta multihallen i tre plan på Sundbybergs idrottsplats. Snart avgörs anläggningens öde när politiker, tjänstemän och företrädare...fredag 28/2 15:49

Då öppnar Storskogens p-garage

Nyheter Hyreshöjning efter renovering En del stök återstår men om två månader ska parkeringshysterin kring Bergdalen mildras. Innan dess ska övre parkeringsplanet på Storskogens garage renoveras.fredag 28/2 11:28

RAW comedy club tillbaka i Sundbyberg

Nyheter Mårten Andersson: Sundbyberg känns ännu mer på gång RAW comedy club finns sedan tidigare i Stockholm och Göteborg. Tredje klubben finns snart i Sundbyberg när de gör comeback.torsdag 27/2 15:40
Stockholm Direkt