På Pressbyrån i Alvik har man fortsatt problem med stökiga ungdomar. Foto: Mikael Andersson

Fortsatt problem med stök kring Pressbyrån i Alvik

På Pressbyrån i Alvik upplever man fortsatt stora problem med snatterier.

  • Publicerad 12:02, 2 mar 2018

Det var i början av februari som StockholmDirekt rapporterade om att Pressbyråns personal i Alvik upplevde stora problem med ett antal ungdomar som ställde till med oreda i affärerna.

– Problematiken är att vissa ungdomar driver runt kring torget istället för i skolan. De har ingen respekt och de stjäl helt enkelt, sa Ann-Christine Winkvist Eriksson, regionchef för Pressbyrån då.

LÄS MER: Handlare i Alvik har ledsnat på stöket

Pressbyån hörde av sig till Bromma stadsdelsförvaltning för att få till en lösning. Men enligt uppgifter till StockholmDirekt är situationen idag oförändrad, nästintill värre än tidigare.

För att bidra till en lösning har stadsdelen låtit Brommas fältassistenter hör sig för med personalen för att få en bild av problemet. Fältarna kan jobba uppsökande mot ungdomar och visa på alternativ till att vara på torget – men de kan inte till exempel avvisa personer från en plats.

– Men vi är där regelbundet nu. Men det är ju inte säkert att ungdomarna är där precis när vi är där, vi kanske missar dem med fem minuter. Kan vi hjälpa till gör vi det såklart, men vårt jobb är inte att stå och vakta, säger Anna Bergman, en av Brommas fältassistenter.

Och för Pressbyrån är det svårt att lösa problemet ensamma, menar Ann-Christine Winkvist Eriksson.

– Vi måste få hjälp utifrån, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nej – Midsommarfirandet är inte hotat

Falskt rykte rör upp känslor i Norra Ängby Enligt ett Facebook-inlägg från Norra Ängby Trädgårdsstadsförening såg det traditionsenliga midsommarfirandet i Björklunds Hage ut att vara hotat. Men så allvarligt är inte läget, menar Carola...torsdag 21/6 13:26

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42