Alliansen vill göra renoveringen av Tekniska nämndhuset till en valfråga. Foto: Mostphotos

Fortsatt strid om bostäder vid Klara sjö

Oppositionen i stadshuset vägrar ge sig om det omtvistade Tekniska nämndhuset. De kommer att återremittera det liggande förslaget om en renovering och fortsätta arbeta för att ett nytt hus uppförs söder om staden.

  • Publicerad 14:59, 15 jan 2018

Den borgerliga alliansen kommer att lämna in en så kallad minoritetsåterremiss vid nästa sammanträde vilket man har rätt att göra i kommunfullmäktige om man har en tredjedel av rösterna. Vad det innebär i praktiken är att beslutet skjuts på framtiden.

– Vi hoppas på ett nytt tjänsteutlåtande där förvaltningen kommer ge svar på våra frågor. De ekonomiska kalkylerna är för otydliga som det ser ut nu, säger Erik Slottner (KD) som är en av de som undertecknat Alliansens pressmeddelande i ärendet, till StockholmDirekt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han sticker inte under stol med att det här är ett försök att förhala processen och göra det hela till en valfråga.

– Jag hoppas att man inte hinner sätta någon spade i marken innan valet, även om det i sig inte är skälet till återremissen. Vi är övertygade om att det vore bättre att bygga i ytterstaden, då det skulle ge 1 400 arbetstillfällen dit. Ett mer lönsamt tekniskt nämndhus helt enkelt, säger Erik Slottner.

Inget avgörande om Tekniska nämndhuset trots hård debatt

Jan Valeskog (S) anser att Alliansens förslag är "obegripligt".

– De försöker fortsatt lura folk att de vill bygga i ytterstaden, när det handlar om Globenområdet som snarare är på väg att bli en del av innerstaden, säger han.

Att bygga om det befintliga huset på Kungsholmen till bostäder, vilket Alliansen vill, menar Jan Valeskog är riskabelt.

– Att satsa allt på ett kort är dumt eftersom byggnaden är grönklassad. Även vi vill bygga bostäder av delar av fastigheten, men ännu kan vi inte veta hur mycket i och med klassningen.

Något stopp av bygget tror han inte att oppositionen kommer få till.

– Om de går till val på att kasta bort en miljard har jag svårt att se vem som skulle rösta på dem.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholm Marathon redan fullbokat

Nyheter Firar 40 år – med ny bana Om drygt en vecka är det dags för tusentals löpare att inta Stockholms gator när den 40:e upplagan av Stockholm Marathon går av stapeln. En helt ny bana har tagits fram, och trycket har varit så högt...lördag 26/5 17:00

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00