Foto: Most photos

"Fortsätter det såhär kommer det att bli totalt eldningsförbud"

Glöm elden i helgen. Just nu är det väldigt torrt i skog och mark. "Fortsätter det såhär kommer det att bli totalt eldningsförbud"

  • Publicerad 10:55, 26 maj 2017

Fortsätter det såhär kommer det att bli totalt eldningsförbud.

För den som tänkt använda veckoslutet till att röja upp på tomten genom att elda upp gammalt ris och skräp, kan lägga de planerna åt sidan, omedelbums. Det är väldigt torrt i skog och mark i både Enköping och Håbo kommuner.

– Det är väldigt torrt i skog och mark. Fortsätter det såhär kommer det att bli totalt eldningsförbud, säger Jan-Olov Pettersson, Distriktschef Väst på räddningstjänsten Enköping, Veckholm och Fjärdhundra.

Räddningstjänsten meddelar att det nu råder mycket stor risk för skogsbränder i regionen. Det vill säga: "Undvik att elda och grilla utomhus. Och kontrollera om eldningsförbud råder."

Och distriktschefen Jan-Olov Pettersson avråder i princip helt till att elda i skog och mark.

– Jag skulle aldrig få för mig att elda när läget är så här. Det kan ta sig väldigt snabbt. Särskilt som nu när det blåser en del också, säger distriktschefen.

Men för den som sett fram emot att grilla i helgen kan vara lugn. Eldning i grillar och eldstäder är tillåtet. Även fast det alltid finns en risk att elden kan sprida sig från exempelvis en grill.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Testa din första sving

Lördagen den 26 maj är det Golfens Dag. Bro-Bålsta Golfklubb hoppas på att många som aldrig testat förut ska komma förbi och göra det.fredag 18/5 12:00

Senaste numret

Bålstabladet