HYROR. Förvaltaren öppnar för att hjälpa bostads- och lokalhyresgäster som har problem att betala hyra. Foto: Beatrice Graalheim

Förvaltaren överväger avbetalning på hyror

Förvaltaren ser över åtgärder för hyresgäster som påverkats av coronakrisen. Samtidigt ser de över eventuellt stöd till lokalhyresgäster.

  • Publicerad 16:29, 25 mar 2020

Förvaltaren har de senaste dagarna mottagit samtal från oroliga bostads- och lokalhyresgäster. Oron handlar om att de kan få problem att betala hyran till månadsskiftet.

– Det som hittills är sagt är att bostadshyresgäster som tror sig få problem ska kontakta vår kundtjänst, uthyrningsavdelning. Vår förhoppning är att det ska finnas lösningar, säger Anders Sundqvist, kommunikationsstrateg på Förvaltaren.

Vilken typ av lösningar?

– Vi får ta det utifrån varje hyresgäst situation. Som att titta på en rimlig avbetalningsplan, eller liknande, säger Anders Sundqvist.

Förvaltaren hyr både ut bostäder och lokaler till företag och föreningar. Vad gäller lokalhyror kommer ledningen att ha fortsatta samtal de närmaste dagarna.

– Men vi vill att även de (företag och föreningar red. anm) tar kontakt med oss om de känner oro och behöver vår hjälp, säger Anders Sundqvist.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Allvarliga sprickor i 271 t-banevagnar – nu måste de svetsas

Nyheter De 271 tunnelbanevagnarna köptes in vid millennieskiftet och skulle hålla i 30 år. Men redan nu har de sprickor i stålkonstruktionerna. Region Stockholm tvistar nu med tillverkaren Bombardier för att...måndag 21/9 19:00

Moa Piraten sjunger om kärlek i Hallonbergen

Nyheter "Texten är både tragisk och komisk" Artisten Moa Piraten har länge velat skriva om Hallonbergen. Nu kommer hennes singel som handlar om obesvarad kärlek.måndag 21/9 16:46

50 år framåt – så blir framtiden i Stockholm 2070

Nyheter Hur kommer vi att leva om 50 år? Mitt i har tittat i spåkulan – och pratat med fem experter – för att sia om hur vi bor, reser, jobbar, shoppar och äter år 2070. Vad sägs om en framtid där du kommer...måndag 21/9 4:59