HYROR. Förvaltaren öppnar för att hjälpa bostads- och lokalhyresgäster som har problem att betala hyra. Foto: Beatrice Graalheim

Förvaltaren överväger avbetalning på hyror

Förvaltaren ser över åtgärder för hyresgäster som påverkats av coronakrisen. Samtidigt ser de över eventuellt stöd till lokalhyresgäster.

  • Publicerad 16:29, 25 mar 2020

Förvaltaren har de senaste dagarna mottagit samtal från oroliga bostads- och lokalhyresgäster. Oron handlar om att de kan få problem att betala hyran till månadsskiftet.

– Det som hittills är sagt är att bostadshyresgäster som tror sig få problem ska kontakta vår kundtjänst, uthyrningsavdelning. Vår förhoppning är att det ska finnas lösningar, säger Anders Sundqvist, kommunikationsstrateg på Förvaltaren.

Vilken typ av lösningar?

– Vi får ta det utifrån varje hyresgäst situation. Som att titta på en rimlig avbetalningsplan, eller liknande, säger Anders Sundqvist.

Förvaltaren hyr både ut bostäder och lokaler till företag och föreningar. Vad gäller lokalhyror kommer ledningen att ha fortsatta samtal de närmaste dagarna.

– Men vi vill att även de (företag och föreningar red. anm) tar kontakt med oss om de känner oro och behöver vår hjälp, säger Anders Sundqvist.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Häng med en timme på linje 10

Nyheter ✓Leksugna ✓Sol och distansskola ✓Utehäng För några veckor sedan kollade vi läget på linje 11 mot Akalla. Den här gången var det dags att åka linje 10 mot Hjulsta istället, och vår vana trogen tog vi tempen på de tre sista stoppen. Vad gör...fredag 3/4 15:10

Experten: Staten måste skjuta till mer pengar

Nyheter Mindre företag drabbas hårdast av coronakrisen Små marginaler och en snöbollseffekt leder till att många mindre företag ligger risigt till, på grund av coronakrisen Det menar Erik Sjölander, näringspolitisk talesperson på Småföretagarnas...fredag 3/4 13:50

Så påverkas lokala näringslivet av coronakrisen

Nyheter Många vill stötta verksamheter i sina kvarter Det lokala näringslivet påverkas mycket av den rådande coronakrisen. För många uteblir intäkterna helt, andra lyckas på olika sätt ställa om för att möta nya behov. Samtidigt vill många lokalbor...fredag 3/4 13:32
Stockholm Direkt