LOGDANSVÄGEN. Här ska det inte gå att göra snabba pengar och direkt komma tillbaks som hyresgäst. Foto: Ulrica Andersson

Förvaltaren stoppar bostadsklipp

Förvaltaren har tagit bort möjligheten att behålla köpoängen vid en ombildning, vilket har upprört boende på Logdansvägen. Men Förvaltaren prioriterar att få stopp på boende som vill göra snabba pengar.

  • Publicerad 18:42, 9 jan 2018

Trovärdigheten försvinner från Förvaltaren.

Som Vi i Sundbyberg tidigare har berättat, har Förvaltarens styrelse tagit bort möjligheten att behålla sina köpoäng när man köper sin lägenhet.

Skälet är att det varit lätt att tjäna snabba pengar på att sälja sin nybildade bostadsrätt och skaffa sig en ny hyreslägenhet direkt. Detta har Förvaltaren velat stoppa.

Men regeländringen har fått boende på Logdansvägen i Ör att reagera. Ombildningen till bostadsrätter, som omfattar 270 lägenheter, var precis på gång när beskedet kom.

En hyresgäst hade i förlängningen tänkt flytta till en annan hyresrätt, men har valt att köpa sin lägenhet så länge eftersom hen inte ville vara hyresgäst hos sina grannar.

Johan Wigren bor också på Logdansvägen och har reagerat på att förutsättningarna plötsligt ändras.

– Trovärdigheten försvinner från Förvaltaren. Vill man förändra något måste man ha ett flexibelt sätt, en dialog om saker och ting. Annars går det inget bra, säger han.

För honom och hans grannar kommer beslutet olyckligt i tiden. Johan Wigren tror också att förändringen leder till att färre kommer vilja köpa loss sin lägenhet i framtiden.

– Det är nog många som inte är så glada, säger han.

Förvaltaren påpekar att köpoängen nollställs enbart för den som står på avtalet vid ett köp. Dessutom får den som fortsätter att hyra av bostadsrättsföreningen behålla sina poäng, mot uppvisande av ny hyresavi.

Att behålla köpoängen har varit möjligt vid tidigare ombildningar sedan tio år tillbaka. Men det var vid fjolårets ombildning på Lötsjövägen som Förvaltaren började upptäcka att tidigare hyresgäster kom tillbaks, efter att ha sålt sina bostadsrätter.

Förvaltaren prioriterade att få bukt med problemet, även om det har fått konsekvenser för boende på Logdansvägen.

– Det kom lite nära inpå och det är väl lite olyckligt. Vi kan bara beklaga att det blev i sista minuten, men ändringen ansågs viktig, säger Anders Sundqvist, kommunikationschef hos Förvaltaren.

Han medger att det kan finnas särskilda omständigheter och säger att alla är välkomna att höra av sig, men att det inte finns några planer på att kompensera de boende.

– I någon mening får man välja hur man vill bo, i bostadsrätt eller hyresrätt. Vi behöver se till det allmännas bästa och tänka på dem som inte har bostad, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Nyheter Rulltrappskaoset: ✓Okänd lagerstatus på reservdelar ✓Hela stationen fortsatt stängd Efter rulltrappshaveriet i Citybanan i förra veckan är station Stockholm City fortfarande stängd och ingen prognos finns för när den kan öppna. Stockholm Odenplan öppnade i morse efter att alla utom...måndag 16/7 12:10