Polis. Polisen tog med ett kilo kaliumcyanid till stationen i Täby. Foto: Mostphotos

Förvarade kaliumcyanid i Vallentuna – ringde själv polisen

En person boendes i Brottby är misstänkt för stöld i samband med att hen kontaktat polisen och velat att de hämtat kaliumcyanid som personen ska ha stulit.

  • Publicerad 12:57, 27 jun 2018

Under tisdagen fick polisen ett samtal från en person boendes i ett bostadsområde strax norr om Brottby. Personen hade kaliumcyanid hemma men ville bli av med det och ringde då polisen.

– Patrull åkte upp dit och får med sig en förpackning med ett kilo kaliumcyanid och det slutar med att vi får förvara det på stationen och Ragn-Sells ska komma och hämta det, säger Stefan Dahlgren, lokalpolis i Vallentuna.

Vidare berättar han att det ryktats om att det ska ha varit cyanid i "den farliga formen", men att kaliumcyaniden man nu förvarar på polisstationen i Täby inte är farligt i sig.

– Kaliumcyanid i kapslar i ordinarie form är inget farligt i sig, det är när man blandar det med syra, då man får något som kallas vätecyanid som det blir farligt, säger Stefan Dahlgren.

– Den här personen har kommit över det på ett otillbörligt sätt och är misstänkt för stöld, mer kan jag inte gå in på.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fyra ungdomar gripna efter rån i Tibble

Nyheter "Vi tror att det är fler gärningsmän" För två helger sedan rånades en minderårig person i Täby. Nu har polisen gripit fyra misstänkta gärningsmän.onsdag 20/2 12:16

Flera par ville "spontangifta" sig i Danderyd

Nyheter "Alla bröllop är stora bröllop" För första gången höll Danderyds församling drop in-bröllop på alla hjärtans dag. Sex par tog chansen att bli äkta makar.onsdag 20/2 11:40