Polis. Polisen tog med ett kilo kaliumcyanid till stationen i Täby. Foto: Mostphotos

Förvarade kaliumcyanid i Vallentuna – ringde själv polisen

En person boendes i Brottby är misstänkt för stöld i samband med att hen kontaktat polisen och velat att de hämtat kaliumcyanid som personen ska ha stulit.

  • Publicerad 12:57, 27 jun 2018

Under tisdagen fick polisen ett samtal från en person boendes i ett bostadsområde strax norr om Brottby. Personen hade kaliumcyanid hemma men ville bli av med det och ringde då polisen.

– Patrull åkte upp dit och får med sig en förpackning med ett kilo kaliumcyanid och det slutar med att vi får förvara det på stationen och Ragn-Sells ska komma och hämta det, säger Stefan Dahlgren, lokalpolis i Vallentuna.

Vidare berättar han att det ryktats om att det ska ha varit cyanid i "den farliga formen", men att kaliumcyaniden man nu förvarar på polisstationen i Täby inte är farligt i sig.

– Kaliumcyanid i kapslar i ordinarie form är inget farligt i sig, det är när man blandar det med syra, då man får något som kallas vätecyanid som det blir farligt, säger Stefan Dahlgren.

– Den här personen har kommit över det på ett otillbörligt sätt och är misstänkt för stöld, mer kan jag inte gå in på.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15