Förvirrande. Polisen får många frågor kring trafiken när de är på plats i Vallentuna centrum. Foto: Lisa Halldén/Lotten Engbom

Förvirrande skyltar i centrum - inte ens polisen förstår

Cykla på torget – är det okej eller inte? Skyltarna i centrum ger dubbla signaler, minst sagt.

  • Publicerad 09:41, 23 nov 2018

På Vallentuna torg ska cyklarna ledas tycker många. Men om man tittar på skyltarna vid torget är det inte kristallklart vad som gäller.

Petra Ryding, gruppchef för områdespolisen i Täby, säger att hon ofta får frågor om vad som gäller.

– Det finns en cykelförbundsskylt från ett håll men inte från ett annat. Det är inte så lätt att förstå hur man ska göra, säger hon.

På andra skyltar står det att cyklar får ledas. Det väcker också frågor kring om det är frivilligt att leda cykeln eller inte.

– Vad menas med får ens? Att det är okej att leda cykeln? säger Petra Ryding.

"Tror inte många förstår"

Kjell Gustafsson, som vi stöter på i centrum, blir inte mycket klokare på skyltarna han heller.

– Det står inte att man inte får cykla. Man får leda cykeln, varför skriver man det överhuvudtaget? säger han och skakar på huvudet.

Han fortsätter:

– Jag tror att det är förbjudet att cykla här, men det tror jag inte många förstår.

Redan i våras blev det klart att cykeltrafik inte är tillåten över torget. Men utan ordentliga skyltar kan polisen inte bötfälla någon.

– Vi kan bara agera utifrån de trafikskyltar som finns uppsatta. Och det är inte polisen som sätter upp skyltarna utan det är kommunen, säger Petra Ryding.

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt