KUPP. Tjuvarna körde in i Webhallens lager med en hjullastare. Foto: Anna Wettergård/Arkivbild

Fotanglar vid Bredden efter stöldkupp mot Webhallen

Tidigt i morse utsattes Webhallen i Breddens industriområde för en stöldkupp när gärningsmän körde in en hjullastare i lagerbyggnaden. I samband med stölden spreds fotanglar ut på Norrortsleden, i Infra City och utanför brandstationen i Väsby. Detta orsakade flertalet punkteringar, bland annat för utryckande polisbilar.

  • Publicerad 09:00, 26 jan 2017

För andra gången på kort tid har Webhallen i Bredden utsatts för en "smash-and-grab"-kupp. Den inträffade vid 04-tiden på torsdagsmorgonen och måltavlan var butikens elektroniklager.

Den här gången inleddes det med att trafikanter meddelade att det slängts ut fotanglar dels vid brandstationen i Upplands Väsby, i anslutning till brottsplatsen och på Norrortsleden.

Ett par minuter senare meddelades polisen att en hjullastare hade körts in i Webhallens lager. Stora skador uppstod i samband med detta och orsakade en vattenläcka.

I samband med rånet ska minst sex gärningspersoner ha setts till och efter att brottet fullbordades ska en mörk combibil ha setts lämna platsen.

Ett flertal bilar – däribland en utryckande polisbil – fick punktering på grund av fotanglarna.

Brottsplatsen bevakas i avvaktan teknisk undersökning. Polisen efterlyser tips på telefonnummer 114 14.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Hamburgerkedja etablerar sig i Väsby Centrum

Nyheter "Norrländsk streetfood med New York-feeling" I slutet av året får Väsby Centrum ytterligare en restaurang. Det är den norrländska hamburgerkedjan Bastard Burgers som valt att etablera sig i Väsby.torsdag 20/6 10:18

Nu blir det enklare att få ut slutbetyget

Nyheter Betyget ska kunna laddas hem digitalt Tappat bort slutbetyget? Lugn. Nu kan du beställa en digital kopia från kommunarkivet.torsdag 20/6 9:12

KLART: Nav1 flyttar från Messingen

Nyheter Slås ihop med ungdomshuset Vega i Suseboparken Väsbyalliansen slår ihop Nav1 och Vega. Det beslutade kultur- och fritidsnämnden på tisdagskvällen. Ungdomsgården Nav1:s verksamhet flyttar i augusti från Messingen till ungdomshuset Vega i...tisdag 18/6 21:17
Stockholm Direkt