Häktad. En fotbollsspelare boende i Enköping är häktad för mordförsök i Västerås. Foto: Mostphotos

Fotbollsprofil häktad för mordförsök på nattklubb

En Enköpingsbo i 20-årsåldern är häktad för ett knivdåd på en nattklubb i Västerås. Mannen är känd inom fotbollen i Enköping.

  • Publicerad 18:00, 8 nov 2018

Natten till lördagen den 27 oktober inträffade ett knivdåd på nattklubben Publik i Västerås. En man ska av okänd anledning ha överfallit en annan man i vimlet av människor på klubben, och knivskurit honom svårt.

– Det är en person som blev knivskuren inne på Publik och det blir tumultartat inne på nattklubben i samband med detta, sa kammaråklagare Jerry Ramberg till tidningen VLT.

Den 31 oktober häktades en Enköpingsbo misstänkt för dådet. Brottsrubriceringen är försök till mord.

Enköpingsbon som misstänks för dådet är i 20-årsåldern. Han är känd inom den lokala fotbollen i Enköping och har spelat med flera klubbar i kommunen.

Åklagaren har framfört att offret har pekat ut Enköpingsbon som gärningsman och flera vittnen har sett att de två männen ska ha bråkat med varandra.

Nekar och överklagar

Enköpingsbon själv nekar till anklagelsen och har med hjälp av sin advokat valt att överklaga häktningen till Svea hovrätt.

Som motivering för överklagandet skriver Enköpingsbons advokat att inget av de hörda vittnena har bekräftat offrets uppgifter om att det är Enköpingsbon som utdelar några knivhugg.

Antalet vittnen ska vara ett tjugotal, varav tre fanns i direkt anslutning till händelsen.

Enligt överklagan finns det ingen konkret bevisning som binder Enköpingsbon till gärningen. Det finns ingen kniv påträffad, det finns inga kläder eller övriga beslag som på teknisk väg kan binda Enköpingsbon till gärningen. Han greps på sitt arbete söndagen efter dådet och uppvisade inga skador som tydde på att han varit inblandad i ett bråk med en kniv.

Advokaten är också kritisk till att åklagaren enbart har redovisat en sammanfattning av utredningen. Det innebär att domstolen och försvaret inte kan göra någon egentlig kontroll av de påstådda uppgifterna, till exempel vad vittnena eller offret uppgett om det påstådda bråket, eller uppgifter som kan påverka värdet av deras iakttagelser, till exempel om någon av vittnena varit berusad.

”Av ett tjugotal vittnesmål har varken försvaret eller domstolen fått ta del av något alls. Det är av särskild vikt att det finns ett gediget underlag och en god utredning till stöd för ett frihetsberövande när det gäller anklagelser av allvarlig art”, står det i överklagan.

Enligt VLT var tidigare en 16-årig pojke anhållen misstänkt för knivdådet. Han ska nu ha släppts på fri fot.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Skolparks-tåget vandaliserat – "Det är bedrövligt"

Nyheter En del av tåget, i lekparken i Skolparken, förstördes under natten. Någon har tänt eld på loket. – Det är bedrövligt, säger Peter Rönnqvist, driftplanerare på Enköpings kommun.måndag 25/3 16:51

Viktor drömmer om att slå internationellt

Nyheter Viktor Blomdahl är en ung filmfotograf i Enköping. Idag jobbar han för stora musikartister och företag i Sverige, men framtiden drömmer han om att ta klivet utomlands. ”Konsten att skapa något från...måndag 25/3 14:01