Foto: WIkimedia Commons

Fräck tjuv smög sig in bostad

På torsdagskvällen tog en tjuv en handväska och en damcykel från en bostad i Munksundet. Detta trots att den boende var hemma.

  • Publicerad 09:11, 10 aug 2018

Torsdag 9 augusti, klockan 18.30
Munksundet, Enköping
Stöld. Någon gång mellan 18.30 och 19.00 på torsdagskvällen försvann en handväska, en plånbok, en mobiltelefon och diverse handlingar från hallen i en bostad på Maratongatan. Vid samma tidpunkt försvann en damcykel som stod på tomten. Stölden genomfördes utan att den boende, som var hemma, inte upptäckte något.

Torsdag 9 augusti, okänd tid
Linbanegatan, Enköping
Slangning. Någon gång mellan den 1 augusti och den 9 augusti har det slangats bensin från en företagsbil som stått parkerad på Linbanegatan.

Torsdag, 9 augusti, klockan 12.00
Ekolskrog, Bålsta
Stöld med mera. Vid lunchtid på torsdagen stoppade polisen en bil vid Ekolskrog. Föraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för drograttfylleri. När polisen undersöker bilen finner man även misstänkt stöldgods, bland annat en gräsklippare, och brottsverktyg. Föraren och en passagerare, en man i 55-årsåldern, anhålls därför för stöld och förberedelse till stöld.

Torsdag 9 augusti, klockan 09.00
Bålsta
Narkotikabrott. På torsdagsmorgonen stannar polisen en bil i Bålsta och upptäcker att föraren, en man i 35-årsåldern, visar tecken på att vara drogpåverkad. Mannen har även narkotika med sig. Däremot saknar han körkort. Mannen är ej hemmahörande i Bålsta.

Torsdag 9 augusti, klockan 13.30
Västerleden, Enköping
Inbrott. På torsdagseftermiddagen kommer den boende, som varit bortrest, hem till sin lägenhet och upptäcker att allting är i oreda och att någon tagit sig in via balkongdörren. Grannarna berättar att de hört oväsen vid 03-tiden på natten. Lägenheten är i skrivande stund avspärrad för teknisk undersökning, varför det är oklart vad tjuven tagit med sig.
 

Försvarsmakten vill inte styra invandringsdebatten

Nyheter Psyopsförbandet i Enköping ska motverka vilseledande information. Det innebär inte att man styr den politiska debatten, menar stabschefen Magnus Hildebrandt. – Det görs med syftet att debatten ska...fredag 16/8 12:57

Pierre Schori pratar om kärnvapen i Grillby

Nyheter Tidigare toppdiplomaten Pierre Schori kommer till Grillby den 31 augusti. Han ska då hålla tal om klimatförändringar och kärnvapen.fredag 16/8 11:39