Foto: WIkimedia Commons

Fräck tjuv smög sig in bostad

På torsdagskvällen tog en tjuv en handväska och en damcykel från en bostad i Munksundet. Detta trots att den boende var hemma.

  • Publicerad 09:11, 10 aug 2018

Torsdag 9 augusti, klockan 18.30
Munksundet, Enköping
Stöld. Någon gång mellan 18.30 och 19.00 på torsdagskvällen försvann en handväska, en plånbok, en mobiltelefon och diverse handlingar från hallen i en bostad på Maratongatan. Vid samma tidpunkt försvann en damcykel som stod på tomten. Stölden genomfördes utan att den boende, som var hemma, inte upptäckte något.

Torsdag 9 augusti, okänd tid
Linbanegatan, Enköping
Slangning. Någon gång mellan den 1 augusti och den 9 augusti har det slangats bensin från en företagsbil som stått parkerad på Linbanegatan.

Torsdag, 9 augusti, klockan 12.00
Ekolskrog, Bålsta
Stöld med mera. Vid lunchtid på torsdagen stoppade polisen en bil vid Ekolskrog. Föraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för drograttfylleri. När polisen undersöker bilen finner man även misstänkt stöldgods, bland annat en gräsklippare, och brottsverktyg. Föraren och en passagerare, en man i 55-årsåldern, anhålls därför för stöld och förberedelse till stöld.

Torsdag 9 augusti, klockan 09.00
Bålsta
Narkotikabrott. På torsdagsmorgonen stannar polisen en bil i Bålsta och upptäcker att föraren, en man i 35-årsåldern, visar tecken på att vara drogpåverkad. Mannen har även narkotika med sig. Däremot saknar han körkort. Mannen är ej hemmahörande i Bålsta.

Torsdag 9 augusti, klockan 13.30
Västerleden, Enköping
Inbrott. På torsdagseftermiddagen kommer den boende, som varit bortrest, hem till sin lägenhet och upptäcker att allting är i oreda och att någon tagit sig in via balkongdörren. Grannarna berättar att de hört oväsen vid 03-tiden på natten. Lägenheten är i skrivande stund avspärrad för teknisk undersökning, varför det är oklart vad tjuven tagit med sig.
 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Grannslagsmål slutade med ambulansfärd

Nyheter Två grannar i kommunens västra delar började bråka på onsdagskvällen. En man och en kvinna har anmält varandra för misshandel.torsdag 17/1 11:24

Experten tipsar – så håller du värmen

Nyheter Kylan är här! Såhär klär du dig bäst för att hålla värmen, enligt generalmajor Karl Engelbrektsson.torsdag 17/1 10:31