Tjuv. En kanelbulletjuv har varit i farten i Bromma. Foto: Ella Söderberg

Fräcka kuppen – kanelbullarna stals

Fjärde oktober innebär att landets kaféer bullar upp extra med färska kanelprodukter. Men när Brommarestaurangen skulle öppna för dagen upptäckte de att mer än hälften av kanelbullarna stulits.

  • Publicerad 13:16, 4 okt 2019

När Andrea Norell Cottino, delägare i Cottino's skafferi i Norra Ängby, kom till jobbet i morse insåg hon att kaféet haft inbrott.

– Jag kom dit vid åttatiden och såg att det låg en baguette utanför rummet dit brödet och bullarna levereras tidigt på morgonen. Jag tänkte att 'vad har hänt nu?'. När jag öppnade dörren såg jag tre tomma backar i rummet, säger hon,

Någon hade brutit upp låset och stulit mer än hälften av de beställda kanelbullarna, samt några frallor – just på kanelbullens dag.

– Det känns som hyfsat mycket besvär för 70 bullar. Jag tror att någon visste att vi skulle få leverans den tiden, men kanske blev de påkomna och sprang.

Fick beställa fler bullar

Med tanke på att idag är dagen då cirka åtta miljoner kanelbullar äts, var det inte optimalt att få bullarna stulna.

– Vi pratade med bageriet och har hämtat fler bullar, så det löser sig. Nu ska vi försöka få hit en låssmed, men det här påverkar hela den dagliga verksamheten, det är hög självrisk, säger Andrea Norell Cottino.

Det här är första gången Cottino's skafferi har inbrott, men förra året började det brinna i lokalen vilket drabbade dem hårt.

– Så vi har varit med om värre, vi får försöka ta det här med en klackspark. När branden skedde hade vi många grannars stöd vilket kändes bra. Inbrottet är polisanmält, och har man något tips eller kanske såg något i morse får man gärna höra av sig till oss, säger Andrea Norell Cottino.