Foto: Wikimedia Commons

Fräcka stölder vid golfklubb

Tre bilar länsades på blanka eftermiddagen.

  • Publicerad 10:57, 29 jun 2020

Golfbanan, Enköping
Fredag den 26 juni, klockan 14.30 till 18.00.
Stöld. På fredagseftermiddagen gör någon inbrott i tre olika bilar som står parkerade vid Enköpings golfklubb på Åkersbergsvägen. Tjuvarna tar bland annat med sig en dator av typen Macbook Air, väskor, nycklar, plånbok, id-handlingar, starköl och badkläder.

Enköping
Torsdag till fredag.
Försök till grov stöld. På fredagsmorgonen upptäcks ett inbrott i en lägenhet, i bottenvåningen, på Fjärdhundragatan. En boende som varit bortrest upptäcker att fönstret till köket är uppbrutet. Däremot saknas ingenting och det finns inga tecken på att någon varit inne i lägenheten.

Grönsö, Enköping
Fredag den 26 juni, klockan 11.30.
Stöld. På fredag vid lunchtid upptäcks en stöld från en båt vid Grönsö slott. Det som saknas är en bensindunk, sportfiskeutrustning och ett ekolod.

Enköping
Torsdag den 25 juni, klockan 17.30
Drograttfylleri. På torsdagseftermiddagen stoppar polisen en bil på JP Johanssons gata. Föraren, en man i 20-årsåldern hemmahörande i Enköping, visar tecken på att vara narkotikapåverkad. Han tas därför in för provtagning som visar att han har narkotika i kroppen. Mannen får sitt körkort beslagtaget.

Enköping
Lördagen den 27 juni, klockan 02.36.
Misstänkt drograttfylleri. Natten till lördagen stoppar polisen en bil på Kungsgatan i Enköping. Föraren, en man i 50-årsåldern, visar tecken på att vara narkotikapåverkad och tas därför in för provtagning. Mannen kan då inte lämna urinprov.

Enköping
Lördagen den 27 juni.
Stöld. Natten till lördagen stoppar polisen en misstänkt bil på Kaptensgatan. Det visar sig i bilen finnas diverse verktyg som polisen misstänker är stulna från en byggarbetsplats vid det branddrabbade huset på Kärrhöksgränd. Personerna i bilen är en man 30-årsåldern och en man i 40-årsåldern. Båda är hemmahörande i Stockholm.

Märsön, Enköping
Fredag den 26 juni.
Stöld. På fredagen upptäcks det att en båt stulits från västra Märsön. Det är en aluminiumbåt av märket Buster med en utombordsmotor från Yamaha. Någon har klippt sönder låset och lämnat kättingen på bryggan.

Enköping
Söndag den 28 juni, klockan 04.00.
Rattfylleri. Tidigt på söndagen stannar polisen en bil på Tullgatan i Enköping. Föraren, en man i 35-årsåldern hemmahörande i Enköping, visar sig vara påverkad av alkohol. Han får sitt körkort indraget.

Teda, Enköping
Fredag den 26 juni, klockan 14.00.
Stöld. På fredagseftermiddagen upptäcks en stöld av en båtmotor från en båt som stått upptagen på land i Teda. Båtmotorn är en utombordare av märket Suzuki på 20 hästkrafter.

Järvägsstationen, Enköping
Lördag till söndag
Stöld. En person har parkerat sin bil vid järnvägsstationen på lördagen och ska hämta bilen på söndagen. När föraren startar bilen låter den konstigt. Det visar sig då att någon stulit katalysatorn. Bilen är en Honda av årsmodell 2001.

E18, Enköping
Söndag den 28 juni, klockan 22.30.
Näringspenningtvätt. Sent på söndagkvällen stoppar polisen en bil på E18. Föraren, en man i 35-årsåldern hemmahörande i Stockholm, visar tecken på att vara narkotikapåverkad och visiteras därför. Polisen upptäcker då att mannen har inte mindre än 20 000 kronor i kontanter på sig. När polisen letar i bilen hittar man ytterligare 20 000 kronor i kontanter. Eftersom mannen inte har någon förklaring till var pengarna kommer från misstänks han för näringspenningtvätt. Han tas med för provtagning, förhörs och släpps sedan.

Enköpingsbo misstänks för våldtäkt mot barn

Nyheter En 22-årig Enköpingsbo misstänks för att vid två tillfällen ha våldtagit ett barn. Ena gången på hotell i Enköping.tisdag 22/9 13:28