Foto: Wikimedia Commons

Fräcka tjuvar stal både cykel och styre

Cyklister drabbade av kriminalitet.

  • Publicerad 10:42, 20 sep 2019

Bergvreten, Enköping
Torsdagen den 19 september
Klockan 10.20–13.50
Stöld. En yngre cyklist parkerade på torsdagen sin cykel utanför Bergrvretenskolan i Enköping och låste den. När vederbörande skulle hämta cykeln var den borta. Det var en svart damcykel av märket Logan.

Romberga, Enköping
Måndag den 16 september
Stöld. En cyklist skulle på måndagsmorgonen använda sin cykel, som stod parkerad på Rombergagatan, när vederbörande gjorde en förfärlig upptäckt. Någon hade då stulit styret till cykeln. Styret var av metall med läderhandtag och cykeln är av märket Stålhästen.

Bålsta
Måndag den 16 september
Stöld. På måndagsmorgonen upptäckte ett gräv- och transportföretag att någon slangat 400 liter diesel från företagets maskiner på Björnängsvägen i Bålsta.

Bålsta
Torsdag den 19 september
Försök till bedrägeri. På torsdagen fick en person i Bålsta ett meddelade på e-post där en utpressare krävde en summa motsvarande cirka 100 000 kronor i bitcoin. Om pengarna inte betalades ut påstod utpressaren att känslig information om Bålstabon skulle läcka ut på nätet. Polisen uppmanar allmänheten att aldrig betala i sådana situationer.

Helgens blåljus: Sprang med glasögon / Slagträ på mopeden / Polisen tog bilen mm

Nyheter En stal glasögon och sprang till bilen. En annan körde stulen moped och en tredje fick lämna ifrån sig bilen då han saknade körkort. Det är några av punkterna i Blåljusrapporten från helgen.måndag 24/2 11:36