Cykelstället uppmärksammades både augusti 2016 och maj 2017, men fortfarande finns där itusågade ställ. Foto: Johann Bernövall

Fräcka tjuvknepet tillbaka i Årstaberg

Att ställa ifrån sig cykeln förknippar många med stöldrisk – men få förväntar sig att själva cykelstället ska vara saboterat. I Årstaberg får man passa sig för var man låser fast sin hoj.

  • Publicerad 13:34, 2 nov 2017

Senast i maj skrev StockholmDirekt om de söndersågade cykelställen vid Årstabergs pendeltågsstation. Nu finns problemet fortfarande kvar. I början av den här veckan kunde vi ta nya bilder av ett cykelställ som är avsågat på mitten. Erik Söderberg är pressansvarig på trafikkontoret.

– Cykelstället har lagats tidigare, men nu är det uppenbarligen trasigt igen, säger han.

Första gången problemet uppmärksammades var i augusti 2016, för över ett år sedan. Då var det väldigt oklart vem som egentligen hade ansvar för cykelställen utanför stationen. I maj 2017 hade det fortfarande inte åtgärdats. Glipan i röret är så kraftig att man enkelt kan dela på hela stället och därmed lyfta loss fastlåsta cyklar.

Se upp cyklister! Här är tjuvarnas fula knep

Enligt statistik från polisen har dessutom cykelstölderna kring stationen ökat under 2017. Hittills i år har 13 cykelstölder anmälts, jämfört med 10 stycken under hela 2016. Men Erik Söderberg tror inte att ökningen har att göra med de trasiga cykelställen.

– Cyklandet har ökat generellt i Stockholm, så det har nog snarare med det att göra, säger han.

Hon upptäckte tjuvarnas fräcka knep – här ska du inte ställa cykeln

Nu ska äntligen problemet med det trasiga cykelstället åtgärdats, den här gången förhoppningsvis för gott. Erik Söderberg meddelar att entreprenören redan tittar på en lösning tillsammans med en smed.

– De hoppas kunna gjuta ihop stället. Det är ju ett rör, så man funderar över om det går att fylla igen, säger han.

Cykelstället uppmärksammades både augusti 2016 och maj 2017, men fortfarande finns där itusågade ställ. Foto: Foto: Annica Selenius

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sifferstrul svartmålar förortsskolor i onödan

Nyheter Förklaringen bakom Söderortsskolornas bottenbetyg Nyanlända elever sänker grundskolors resultat rejält när det gäller gymnasiekompetensen. Men bakom statistiken döljer sig byråkratiskt krångel, som gör att mindre skolor i förorterna svartmålas i...tisdag 21/8 21:00

Här kan du förtidsrösta i Stockholm 2018

Nyheter LISTA: Alla platser där du kan rösta redan imorgon På onsdag 22 augusti blir det möjligt att förtidsrösta. Vi listar alla platser i Stockholm där du kan lägga din röst i riksdags-, landstings- och kommunvalet i förväg.tisdag 21/8 20:00